Van station Dordrecht naar station Zwijndrecht

Door Dordts Stedenschoon en Zwijndrechtse prachtnatuur

Van station Dordrecht naar station Zwijndrecht
 • Bron:

  Gerard Goudriaan

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Dordrecht

 • Startadres:

  station Dordrecht
  Stationsplein 1
  3311 JV Dordrecht

 • Coördinaten:

  51°48’28” N   4°40’7” E

Een wandeling waar de tegenstelling stadsschoon en natuurschoon in volle hevigheid naar voren komt. De route gaat eerst door een pittoresk deel van Dordrecht. Daarna komt die, via de waterbus, in Zwijndrecht op de oever van de Oude Maas waar een fantastisch uitzicht is op Dordrecht. Even later passeer je station Zwijndrecht en komt de wandeling snel in zijn andere uiterste, het prachtige natuurgebied van de Devel. Dat verlaat je bij rangeerterrein de Kijfhoek. Via het Zwijndrechtse stadspark Develpark bereik je weer station Zwijndrecht.

Reacties op wandelingen

Reactie Mark Riphagen

Gerard Goudriaan, 19-08-2019

Dag Mark, Dank voor je reactie. Ik zal binnenkort het Zwijndrechtse deel van de wandeling nog eens lopen om te kijken waar verbeteringen in de route mogelijk zijn. Gerard Goudriaan

Van Dordrecht naar Zwijndrecht

Mark Riphagen, 02-08-2019

Ik vond dit een mooie eerste tocht. Ik heb het twee keer (een week na de eerste) gelopen, om het helemaal goed gelopen te hebben. Prettig is het dan al gevoel voor richting te hebben. Ik gebruikte ook mijn mobieltje om de weg te herkennen. Mooi vond ik fonteinen te ontdekken. De kennismaking met de hofjes. Het zien van oude Nederlandse geschiedenis. Bij het Buddinghplein kon ik het pakhuis met het vers niet meteen vinden. En dan ben ik met een pontje richting Zwijndrecht geweest. Pontje kan de ene keer groter zijn de andere... Hier heb ik langs waters gelopen. Bij overkant aangekomen was er wel door nieuwbouw een deel van de steiger afgesloten. Ik ben toen teruggewezen naar de Stationsweg. De tweede keer heb ik dan meteen die weg gepakt naar het station in Zwijnsdrecht. Op een later punt in de route (bij 27 geloof ik) was het pad zodanig overgroeid dat er geen doorkomen aan was. Ik ben toen bij de Liefhoekenskerk een zijweg even later opgewezen om de weg verder te vinden. Ik was aan de andere kant van de spoorbrug opgestapt, De weg volgen hierna ging wel meteen goed. Jeroen de Boschlaan dook op als een teruggekomen leidraad. Een lus van de wandeling ontdekte ik hier bij een fietstunnel onder het spoor.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info