Tussen Utrecht en Oud Zuylen

Vechtpad
 • Bron:

  Kees Volkers

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  Weerdbrug
  Nijntjepleintje
  3512 VL Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’46” N   5°6’59” E

Waar de Oudegracht overgaat in de Vecht stond vroeger de Weerdpoort, het startpunt van deze Utrechtse wandeling. Vlakbij ligt de pittoreske Weerdsluis, waar de eigenlijke Vecht begint. De route volgt de rivier aan beide kanten, waarbij we het water enkele malen kruisen. We passeren aan Utrechtse kant eerst de historisch gegroeide lintbebouwing, daarna enkele plantsoenen en een park die langs de oevers van de rivier zijn aangelegd. Ver in het noorden komen we door het kasteeldorp Oud Zuilen. Het keerpunt ligt even voorbij het dorp bij een monumentaal molencomplex. Op de terugweg passeren we een kasteel, een fort en twee parken. Terug in het historische centrum van Utrecht is er volop gelegenheid om de indrukken op een terras aan het water te verwerken.

Reacties op wandelingen

Trieste dag ...

Marja Vissers, 18-03-2019

En toen hoorden we dat er zo veel doden en gewonden zijn. Uiteindelijk liepen we op het einde van de middag in bedrukte stemming terug naar Zuilen.

Spannend!

Kees Volkers, 18-03-2019

Ja Marja, dat krijg je er allemaal gratis bij: ein 'Erlebnispfad' noemen ze dat in Duitsland!

Echt avontuur .....

Marja Vissers, 18-03-2019

Vandaag, maandag 18 maart, liepen wij deze wandeling. Spannend en avontuurlijk hoor ... Eerst zagen wij heel veel helicopters, toen belde mijn zoon met het nieuws over een, mogelijk terroristische, aanslag. Nu zitten we in een café. En de politie zegt dat we niet naar buiten mogen ....

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info