Tussen Utrecht en Oud Zuylen

Vechtpad
 • Bron:

  Kees Volkers

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Utrecht

 • Startadres:

  Weerdbrug, Utrecht
  Nijntjepleintje
  3512 VL Utrecht

 • Coördinaten:

  52°5’46” N   5°6’59” E

Waar de Oudegracht overgaat in de Vecht stond vroeger de Weerdpoort, het startpunt van deze Utrechtse wandeling. Vlakbij ligt de pittoreske Weerdsluis, waar de eigenlijke Vecht begint. De route volgt de rivier aan beide kanten, waarbij we het water enkele malen kruisen. We passeren aan Utrechtse kant eerst de historisch gegroeide lintbebouwing, daarna enkele plantsoenen en een park die langs de oevers van de rivier zijn aangelegd. Ver in het noorden komen we door het kasteeldorp Oud Zuilen. Het keerpunt ligt even voorbij het dorp bij een monumentaal molencomplex. Op de terugweg passeren we een kasteel, een fort en twee parken. Terug in het historische centrum van Utrecht is er volop gelegenheid om de indrukken op een terras aan het water te verwerken.

Reacties op wandelingen

Vechtpad

Kees Volkers, 13-01-2020

Tja, deze wandeling komt uit de gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht'. Voor de werfkelders moet je de gids 'Wandelen binnen de singels van Utrecht' hebben. Met triestig weer kan je inderdaad beter een stadswandeling maken...

Matig

Yolanda, 13-01-2020

Zaterdag, een sombere dag, deze wandeling gedaan. Ik vond hem een beetje tegenvallen. Ik had verwacht dat we in de stad meer langs de werfkelders zouden lopen maar het deel in de stad ging door veelal niet zo aantrekkelijke wijken. Wellicht leuker in de zomer, als alles er wat vrolijker uitziet.

Trieste dag ...

Marja Vissers, 18-03-2019

En toen hoorden we dat er zo veel doden en gewonden zijn. Uiteindelijk liepen we op het einde van de middag in bedrukte stemming terug naar Zuilen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Utrecht

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info