Voetstapper Oostvaardersbos

Langs de rand van de Oostvaardersplassen

Versiedatum: 10-02-2023

OostvaardersbosOostvaardersbosOostvaardersbuurtDe Oostvaarders
15 KM
60 M
Bron:

Voetstappers

Start:

station Almere Oostvaarders, Almere-Oostvaarders

Details

We gaan een wandeling maken naar een uniek natuurgebied in Nederland. Toen de zuidelijke IJsselmeerpolders werden drooggelegd was het de bedoeling om tussen Lelystad en het toekomstige Almere een groot industriegebied aan te leggen. Door de oliecrisis van de jaren zeventig kwam het er niet van en kwam in dit natte deel van Zuidelijk Flevoland een natuurgebied tot ontwikkeling: de Oostvaardersplassen. Het slikken- en plassenlandschap bleek in trek te zijn bij vogels als grauwe ganzen, lepelaars, eenden en het toen nog zeldzame baardmannetje. Later vestigden zich ook zilverreigers, bruine kiekendieven, aalscholvers en ijsvogeltjes in het gebied. In 2006 ging ook de zeearend hier broeden.
Via het Oostrandbos lopen we Almere uit en komen eerst uit in het kassengebied Buitenvaart. Via het Verbindingspad lopen we daarna het Oostvaardersbos in. In de winter wordt dit bos door de grote grazers van de Oostvaardersplassen gebruikt als rustgebied en is het voor publiek gesloten. Na een rust in het bezoekerscentrum De Oostvaarders krijgen we uitzicht op de weidegebieden van de Oostvaardersplassen. Daarna lopen we Almere weer in en keren we terug naar ons startpunt, station Almere Oostvaarders.

Let op: Het Oostvaardersbos is van januari t/m begin mei niet toegankelijk. Volg dan de asfaltwegen tot het Hugo de Vriespad, cq -weg.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info