Herdenkingspad

De groene noordzoom van Almere

Versiedatum: 09-05-2023

VliegersmonumentRad van VerzetLeeghwaterplasStation Almere Centrum
13 KM
Start:

station Almere Centrum, Almere

Details

De wandeling verbindt het vele groen aan de noordzijde van Almere Stad. Vanaf de noordzijde van het station Almere Centrum wandelen we via het fraai aangelegde Mandelapark rond de hoogbouw naar het Hanny Schaftpark. Via het Bos der Onverzettelijken, de Leeghwaterplas, het Koggepark en de begraafplaats van Almere Stad keren we via het Beatrixpark en het J.M. den Uylpark terug in het centrum van Almere Stad. Maar voordat we het centrum bereiken doorkruisen we nog een gerenoveerd deel van de oudste woonwijk van Almere Stad: de Stedenwijk.
De parken en plassen maken het mogelijk een verrassend groene wandeling te maken. Het ene park is zorgvuldig aangelegd en ingedeeld, in een ander park - zoals het Hanny Schaftpark en delen van het Beatrixpark - overheerst de natuur.
Wat sommige parken ook bijzonder maakt is het herdenkingskarakter. Dat is het duidelijkst zichtbaar in het Bos der Onverzettelijken, dat is ingericht als verzetsherdenkingsbos. Verder komen we onderweg een buste tegen van de Salvadoraanse aartsbisschop Oscar Romero, een kunstwerk ter ere van de bemanningsleden van een neergestort Brits oorlogsvliegtuig en een standbeeld van oud-premier Joop den Uyl.
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info