Warnsborn

NS-wandeling van Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze door afwisselend bos

 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeltocht Warnsborn een goede optie. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten park Sonsbeek in. Een glooiende, groene omgeving dicht bij de stad. In park Sonsbeek bevinden zich bezoekerscentrum Sonsbeek, De Witte Watermolen (een historische waterradmolen zoals er vroeger vele langs de Veluwse beken stonden) en het Nederlands Watermuseum. In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal. Neem vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg is het geen wandeling om haast te hebben. Na de Arnhemse stadsparken wandel je over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek. Vlak voor Oosterbeek kom je langs de Airborne begraafplaats. 1754 soldaten, piloten en mariniers omgekomen bij en na de slag om Arnhem zijn hier begraven. Na 10 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen om je weg te vervolgen. Je loopt dan langs de Wolfhezerbeek met z'n 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. De route naar Wolfheze is 18 km. Je kunt de route onderweg nogmaals inkorten tot 15,5 km.

Reacties op wandelingen

Warnsborn

Hans Spijkerman, 25-10-2018

Hele mooie route, gewandeld op 24 okt. 2018. Jammer van de fout op pagina 2 van de route omschrijving. Na de Schaarsbergen staat het volgende 'Op viersprong rechtsaf, een dalend pad volgen'. Dit klopt niet. Onze ervaring was als volgt, 'Op de eerst volgende kruising LA, een stijgend pad volgen'.

Wandeling Wanborn

Toon ketelaars, 19-05-2014

vandaag met een collega de route gewandeld. Op zich een prachtige wandeling met hele mooie natuur het grote euvel was dat een groot aantal markeringen ontbraken of onduidelijk waren geplaats. diverse mensen hadden tijdens de tocht dezelfde ervaringen (ondanks ze enkele jaren geleden dezelfde route hadden gelopen ) het lijkt me zinvol om de route goed te controleren en aan te passen.

Mooie wandeling met vele gezichten

Frank van der Meer, 14-09-2013

Lekker het bos in kun je goed op deze tocht. Maar de wandeling heeft veel meer in huis. Het begint al goed in park Sonsbeek, een glooiende, groene oase midden in Arnhem, met historische waterradmolens en het Nederlands Watermuseum. Je loopt over het mooie landgoed Warnsborn, komt langs de romantische Wodanseiken (500 jaar oud!) en Airborne waar 1754 soldaten begraven zijn die omkwamen bij de Slag om Arnhem. Foto's en een verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/warnsborn

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theeschenkerij hoeve Klein Mariëndaal

Diependalseweg 4

6813 GE Arnhem

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info