Warnsborn

Van Arnhem naar Oosterbeek of Wolfheze

 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Arnhem

 • Startadres:

  station Arnhem
  Stationsplein 38
  6811 KK Arnhem

 • Coördinaten:

  51°59’3” N   5°54’12” E

Voor wie houdt van een boswandeling met de nodige afwisseling is de NS-wandeltocht Warnsborn een goede optie. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten park Sonsbeek in. Een glooiende, groene omgeving dicht bij de stad. In park Sonsbeek bevinden zich bezoekerscentrum Sonsbeek, De Witte Watermolen (een historische waterradmolen zoals er vroeger vele langs de Veluwse beken stonden) en het Nederlands Watermuseum. In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal. Neem vooral een hele dag de tijd, want met zoveel bezienswaardigheden onderweg is het geen wandeling om haast te hebben. Na de Arnhemse stadsparken wandel je over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek. Vlak voor Oosterbeek kom je langs de Airborne begraafplaats. 1754 soldaten, piloten en mariniers omgekomen bij en na de slag om Arnhem zijn hier begraven. Na 10 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen om je weg te vervolgen. Je loopt dan langs de Wolfhezerbeek met z'n 400 jaar oude Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. De route naar Wolfheze is 18 km. Je kunt de route onderweg nogmaals inkorten tot 15,5 km.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Ton Keeris, 21-03-2020

Begin maart deze wandeling gelopen tot Oosterbeek. Wat een mooie parken heeft Arnhem. Ik heb genoten van deze schitterende wandeling.

Schitterend

Edwin Faasen, 07-03-2020

Dit is een schitterende route. Ik heb deze met een groepje 2 weken geleden gelopen. Degene die met de routetekst voorop liep, ging aan het begin al fout. Dan maar mijn GPS erbij gepakt. De wandeltocht op GPS geeft een langere afstand aan, 19,8 km ipv 18 km. Het is een mooie afwisselende route. Park Sonsbeek is geweldig mooi. En dat laatste stuk in de Warnbornse bossen is fantastisch. Dan loop je als het ware over de bergen en kijk je het dal in. Helaas staat er geen water meer in de beekjes, ondanks dat er de laatste tijd behoorlijk wat geregend heeft

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem

Brasserie Aquarium

Zijpendaalseweg 26-28

6814 CL Arnhem

Brasserie De Boerderij

Parkweg 2

6815 DJ Arnhem

Hotel café restaurant Wolfheze

Wolfhezerweg 17

6874 AA Wolfheze

De Palatijn

Tellegenlaan 4

6814 BT Arnhem

Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Bakenbergseweg 277

6816 VP Arnhem

Restaurant De Leeren Doedel

Amsterdamseweg 467

6816 VK Arnhem

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info