WijnWandeling Groesbeek

Tijdelijk geslotenEr zijn natuurherstelwerkzaamheden in De Bruuk, waardoor er hinder kan ontstaan voor wandelaars. Je leest er hier meer over: https://www.staatsbosbeheer.nl/Over-Staatsbosbeheer/Projecten/rijk-van-nijmegen-natuurherstel-bruuk

ALTERNATIEVE ROUTE:
Nadat je langs Wijngaard De Plack bent gelopen de klinkerweg blijven volgen en niet RA gaan bij de Lage Horst, maar RD blijven lopen en de Hogewaldseweg volgen. Na een haakse bocht naar rechts, voor de beek LA De Sprung, overstapje om graspad op te gaan langs de beek.

Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack

WijnWandeling Groesbeek
 • Bron:

  Wijnwandelingen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Groesbeek

 • Startadres:

  Nederlands Wijnbouwcentrum
  Bredeweg 2
  6562 DE Groesbeek

 • Coördinaten:

  51°46’6” N   5°56’8” E

In en om Groesbeek liggen zeker zes wijnhuizen. Deze wandeling leidt langs twee daarvan: wijnhoeve de Colonjes en wijngaard De Plack. De start van de wandeling ligt bij het Nederlands Wijnbouwcentrum, geopend in augustus 2017. Hier wordt een groot deel van de wijnen van de wijngaarden uit de omgeving gemaakt. De wandeling voert vanaf het wijnbouwcentrum eerst naar Wijnhoeve De Plack en eindigt bij de diverse percelen van De Colonjes, achter het Wijnbouwcentrum. Onderweg wandel je door een bijzonder beeklandschap en langs groene weilanden. Op diverse plekken heb je zicht op het Reichswald aan de overkant van de Duitse grens. Aan het slot van de wandeling kun je in het Nederlands Wijnbouwcentrum diverse wijnen proeven.

Reacties op wandelingen

'Wijnen' met Wanda

Arlette Boog, 16-10-2020

Op een mooie nazomerse wandeldag ? wat vliegt de tijd ? loop ik deze veelbelovende wijnwandeling. Deze wijntocht is per slot van rekening gekozen tot de leukste wandeling van het jaar. De verwachting is hoog. Wijn en wandelen, wat een inspirerende combinatie. Het is rustig bij de parkeerplaats en op het terras van het wijncentrum. Ik drink koffie met uitzicht op de wijngaard. Wat een leuk begin. Ik start de tocht door de bebouwde kom van Groesbeek. Even doorbijten. Maar de duur is kort en eenmaal in het buitengebied alweer snel vergeten. Ik geniet van het natuurgebied langs de Leigraaf en plan de lunch (de horeca is nog open) tussen de wijngaarden bij De Plack met een rosé bubbel van eigen grond. Even later vervolg ik de tocht vaak op de rand van bos en boerenland. Het lange zandpad bij Natura 2000 De Bruuk is werkelijk schitterend met even later het boerenlandpad De Sprung met de vele overstapjes. Als ik langs B&B de Botterpot loop maak ik een aantekening in mijn telefoon. Wellicht een leuke plek voor een overnachting een volgende keer. Nu is het landschap heuvelachtig en dromerig met uitzicht op het Duitse Reichswald en de eindeloze rijen wijnranken van wijnhoeve Colonjes. Eenmaal terug bij het wijncentrum schenk ik mijzelf een mooie fles Colonjes ter herinnering cadeau. Het was een voortreffelijke dag. Met dank aan Wanda!

Heerlijke wandeling, aanrader!

Stephanie, 12-10-2020

Wat een superleuke wandeling. Ook prima te doen met mijn hond erbij. Rustige paden, verrassende plekjes, prachtige uitzichten en fijne gastvrije pauze plekken. Stop bij Plack wijn en kip. Bij eindpunt wijnbouwcentrum op mooie terras met uitzicht op de druiven nog een heerlijke plaatselijke wijn geproefd.

Dank voor de Feedback Gert

Wanda Catsman, 18-12-2019

Hallo Gert, Dank voor je feedback over de route. Helaas is het in dat gebied niet mogelijk om de twee wijnhuizen met elkaar te verbinden zonder gebruik te maken van asfaltwegen. Ik heb mijn best gedaan om de rustigere wegen uit te zoeken en daar waar mogelijk te kiezen voor onverharde paden. Ik ben wel even benieuwd waar de route over MTB paden gaat, want dat is juist iets waar ik altijd extra alert op ben dat ik geen gebruik maak van paden die speciaal aangelegd zijn voor andere gebruikers zoals MTB-paden of ruiterpaden.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Horeca

Nederlands Wijnbouwcentrum

Bredeweg 2

6562 DE Groesbeek

Wijngaard De Plack

Ketelstraat 36

6562 LH Groesbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info