WijnWandeling Groesbeek

Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack

WijnWandeling Groesbeek
 • Bron:

  Wijnwandelingen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Groesbeek

 • Startadres:

  Nederlands Wijnbouwcentrum
  Bredeweg 2
  6562 DE Groesbeek

 • Coördinaten:

  51°46’6” N   5°56’8” E

In en om Groesbeek liggen zeker zes wijnhuizen. Deze wandeling leidt langs twee daarvan: wijnhoeve de Colonjes en wijngaard De Plack. De start van de wandeling ligt bij het Nederlands Wijnbouwcentrum, geopend in augustus 2017. Hier wordt een groot deel van de wijnen van de wijngaarden uit de omgeving gemaakt. De wandeling voert vanaf het wijnbouwcentrum eerst naar Wijnhoeve De Plack en eindigt bij de diverse percelen van De Colonjes, achter het Wijnbouwcentrum. Onderweg wandel je door een bijzonder beeklandschap en langs groene weilanden. Op diverse plekken heb je zicht op het Reichswald aan de overkant van de Duitse grens. Aan het slot van de wandeling kun je in het Nederlands Wijnbouwcentrum diverse wijnen proeven.

Reacties op wandelingen

Wel erg druk

Gert Bunt, 26-10-2019

Gisteren de wijnwandeling gelopen. Een prachtige omgeving, maar de wandeling was geen succes. Hele stukken van de route gaat over asfaltwegen en daar was het gisteren een komen en gaan van grote landbouwvoertuigen. Een ander deel gaat over ATB-routes waar gisteren een toertocht was uitgezet. Honderden ATB-ers komen met hoge snelheid langszoeven. Onplezierig, maar vooral gevaarlijk. Jammer. Alleen op het stuk door de Bruuk was het rustig.

Wijnwandeling

Jaap Stoeller, 07-07-2019

We hebben vandaag deze mooie wijnwandeling gelopen. We hebben genoten van de vele vergezichten, de afwisseling van deze wandeling, het mooie weer en van de koffie met gebak bij wijnhuis De Plack en aan het einde van de wijn bij wijnhoeve de Colonjes. Door net na punt 3 in de routebeschrijving, op het kruispunt Heiland - Bredeweg, linksaf en aan het einde van de weg rechtsaf te slaan, kom je bij het gezellige horecapunt 'Boscafé Merlijn'. Na 700 m kom je weer op de route. Hiermee verleng je de route met ± 1250 meter. Voor openingstijden van boscafé Merlijn zie www.merlijn.de

Antwoord aan Marloes

Stefan Horn, 03-06-2019

De wandeling kun je zelfstandig lopen met de op deze pagina beschikbare routebeschrijving, wandelkaart en track. Hiervoor hoef je geen boeking te doen. Voor een bezoek aan het wijnbouwcentrum of wijngaard De Plack kun je kijken op hun websites (zie routebeschrijving).

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Nederlands Wijnbouwcentrum

Bredeweg 2

6562 DE Groesbeek

Wijngaard De Plack

Ketelstraat 36

6562 LH Groesbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info