WijnWandeling Groesbeek

Langs Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack

WijnWandeling Groesbeek
 • Bron:

  Wijnwandelingen

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Groesbeek

 • Startadres:

  Nederlands Wijnbouwcentrum
  Bredeweg 2
  6562 DE Groesbeek

 • Coördinaten:

  51°46’6” N   5°56’8” E

In en om Groesbeek liggen zeker zes wijnhuizen. Twee van de bekendste zijn Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack. De wandeling voert langs percelen wijnstokken van beide bedrijven. Bovendien ligt de start bij het Nederlands Wijnbouwcentrum Groesbeek, geopend in augustus 2017. Hier kunnen de wijnen van zowel De Colonjes als De Plack geproefd worden, evenals die van een aantal andere Groesbeekse wijnboeren. Bovendien kun je de kelders bekijken en informatie krijgen over wijnbouw in Nederland.

Reacties op wandelingen

Wijnwandeling

Jaap Stoeller, 07-07-2019

We hebben vandaag deze mooie wijnwandeling gelopen. We hebben genoten van de vele vergezichten, de afwisseling van deze wandeling, het mooie weer en van de koffie met gebak bij wijnhuis De Plack en aan het einde van de wijn bij wijnhoeve de Colonjes. Door net na punt 3 in de routebeschrijving, op het kruispunt Heiland - Bredeweg, linksaf en aan het einde van de weg rechtsaf te slaan, kom je bij het gezellige horecapunt 'Boscafé Merlijn'. Na 700 m kom je weer op de route. Hiermee verleng je de route met ± 1250 meter. Voor openingstijden van boscafé Merlijn zie www.merlijn.de

Antwoord aan Marloes

Stefan Horn, 03-06-2019

De wandeling kun je zelfstandig lopen met de op deze pagina beschikbare routebeschrijving, wandelkaart en track. Hiervoor hoef je geen boeking te doen. Voor een bezoek aan het wijnbouwcentrum of wijngaard De Plack kun je kijken op hun websites (zie routebeschrijving).

Informatie

Marloes, 02-06-2019

Is dit een route die je van te voren geboekt moet hebben? En bij wie moet ik boeken? En voor hoeveel personen is dit, minimaal - maximaal?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Nederlands Wijnbouwcentrum

Bredeweg 2

6562 DE Groesbeek

Wijngaard De Plack

Ketelstraat 36

6562 LH Groesbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info