Zevenhutten-tocht

Een tocht voor de liefhebber van rivierenlandschappen

Zevenhutten-tocht
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Cuijk

 • Startadres:

  station Cuijk
  Stationsplein 2
  5431 CE Cuijk

 • Coördinaten:

  51°43’38” N   5°52’27” E

De tocht gaat over dijken en door de uiterwaarden van de Maas. In deze uiterwaarden zijn natuurlijke heggen te zien, de maasheggen. Deze heggen bestaan uit in elkaar gevlochten levende meidoorns of sleedoorns. Na de uiterwaarden verlaten te hebben gaat de tocht door St. Agatha met als bezienswaardigheid het Kruisherenklooster van Sint Agatha. Via rustige landweggetjes gaat de tocht vervolgens naar het natuurgebied de Zevenhutten. In dit gebied stonden ooit 7 armzalige boerderijtjes. Ze maakten het begin van een bijzondere ontginning, heide werd omgezet in eikenhakhout. Dit eikenhakhout voorzag in de behoefte aan hout om de kachel te laten branden en gereedschap van te maken. Vanwege de cultuurhistorie wordt het eikenhakhout in stand gehouden, maar het grootste deel van het bos mag 'doorschieten'. Omdat een gedeelte van de tocht door weilanden in de uiterwaarden gaat zijn waterdichte schoenen zeker een noodzaak.

Reacties op deze wandeling

Reactie op Ellen Janssen

Adrie Raaijmakers, 27-02-2021

Ellen Janssen bedankt voor het melden van de veranderingen! Het wandelnetwerk is tussen knooppunt 60 en 48 uitgebreid met een nieuw knooppunt nummer 62. Het nieuwe knooppunt is opgenomen in de routebeschrijving en de afsluitboom bij punt 7 is verwijderd.

Zevenhutten-tocht

Ellen Janssen, 27-02-2021

Een schitterende wandeling langs de Maas en later door een bos. Terrein van het klooster is ook een aanrader. De omschrijving is zeer duidelijk. Twee opmerkingen. Punt 4: wij konden bij knooppunt 60 nummer 48 niet vinden. De omschrijving is zo duidelijk dat je wel de goede kant oploopt Punt 7: de eerste afsluitboom ...

Reactie op Henk Roelofs

Adrie, 09-04-2017

Het knooppuntnummer is in de routebeschrijving aangepast. Henk Roelofs bedankt voor het melden!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info