Zevenhutten-tocht

Een tocht voor de liefhebber van rivierenlandschappen

Zevenhutten-tocht
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Cuijk

 • Startadres:

  station Cuijk
  Stationsplein 2
  5431 CE Cuijk

 • Coördinaten:

  51°43’38” N   5°52’27” E

De tocht gaat over dijken en door de uiterwaarden van de Maas. In deze uiterwaarden zijn natuurlijke heggen te zien, de maasheggen. Deze heggen bestaan uit in elkaar gevlochten levende meidoorns of sleedoorns. Na de uiterwaarden verlaten te hebben gaat de tocht door St. Agatha met als bezienswaardigheid het Kruisherenklooster van Sint Agatha. Via rustige landweggetjes gaat de tocht vervolgens naar het natuurgebied de Zevenhutten. In dit gebied stonden ooit 7 armzalige boerderijtjes. Ze maakten het begin van een bijzondere ontginning, heide werd omgezet in eikenhakhout. Dit eikenhakhout voorzag in de behoefte aan hout om de kachel te laten branden en gereedschap van te maken. Vanwege de cultuurhistorie wordt het eikenhakhout in stand gehouden, maar het grootste deel van het bos mag 'doorschieten'. Omdat een gedeelte van de tocht door weilanden in de uiterwaarden gaat zijn waterdichte schoenen zeker een noodzaak.

Reacties op wandelingen

Reactie op Henk Roelofs

Adrie, 09-04-2017

Het knooppuntnummer is in de routebeschrijving aangepast. Henk Roelofs bedankt voor het melden!

Mooie vergezichten

Henk Roelofs, 09-04-2017

Vandaag met 20 graden gewandeld. Afgelopen weken droge periodes, dus ik had totaal geen last van drassige paden. Route is prima te volgen. Heerlijk zo langs de maas. Wel in de uiterwaarden opletten met een paar koeien. Knooppunt 80 in de routebeschrijving (' scherp RA, kn80 volg 48, vervolgens' ) moet zijn knooppunt 60. Ik ga deze nogmaals in de zomer lopen, denk dat het dan lekker druk is met bootjes op de maas en met veel wandelaars. Henk.

Een aanrader!

S Terpstra, 04-01-2017

Volop heb ik genoten van deze tocht die gaat over dijken en door de uiterwaarden van de Maas. In dit jaargetijde kennen de Maasheggen een rode gloed welk rijk bezocht worden door veel gevogelte. Het is als een kerstsfeer genieten maar dan in de puur natuur.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info