Zieuwent

Kerkepaden, scoottoegankelijk

Versiedatum: 16-12-2022

9 KM
Bron:

Truus Wijnen

Start:

pleintje St. Werenfriduskerk, Zieuwent

Details

Het draait in deze route allemaal om de kerk in Zieuwent. De midden in het dorp staande grote Sint-Werenfriduskerk die ook wel de 'Kathedraal van de Achterhoek' wordt genoemd, is met z'n 75 meter hoge kerktoren dan ook een opvallende verschijning. De kerk is een ontwerp van de Arnhemse architect J.W. Boerbooms, leerling van de bekende bouwmeester P.J.H.Cuypers.
Vanaf het plein voor de kerk start deze wandel- en scootroute waarna je via de goed begaanbare 'Kerkepaden Zieuwent' de omgeving gaat verkennen. Prachtige en ook verrassende paden waarbij je onder andere langs de Baakse Beek en door het natuurgebied De Oude Maat gaat. In dit gebied waar niet eens zo lang geleden nog mais werd verbouwd tref je nu natte hooilanden aan met een keur aan vogels. Vooral in het voorjaar en in de vroege zomer is het er volop genieten.
De kerkepaden bij Zieuwent, ooit smalle paadjes tussen de weilanden waar vanuit het buitengebied richting kerk werd gegaan, zijn jaren geleden onder meer vanwege de verkeersveiligheid voor wandelaars en fietsers opgeknapt en vernieuwd. Ondertussen zijn ze van landschappelijke en recreatieve waarde en een parel voor het dorp.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info