Kerkepaden, scoottoegankelijk

Zieuwent
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Zieuwent

 • Startadres:

  pleintje St. Werenfriduskerk, Zieuwent
  Dorpsstraat 41
  7136 LG Zieuwent

 • Coördinaten:

  52°0’13” N   6°31’11” E

Het draait in deze route allemaal om de kerk in Zieuwent. De midden in het dorp staande grote Sint-Werenfriduskerk die ook wel de 'Kathedraal van de Achterhoek' wordt genoemd, is met z'n 75 meter hoge kerktoren dan ook een opvallende verschijning. De kerk is een ontwerp van de Arnhemse architect J.W. Boerbooms, leerling van de bekende bouwmeester P.J.H.Cuypers.
Vanaf het plein voor de kerk start deze wandel- en scootroute waarna je via de goed begaanbare 'Kerkepaden Zieuwent' de omgeving gaat verkennen. Prachtige en ook verrassende paden waarbij je onder andere langs de Baakse Beek en door het natuurgebied De Oude Maat gaat. In dit gebied waar niet eens zo lang geleden nog mais werd verbouwd tref je nu natte hooilanden aan met een keur aan vogels. Vooral in het voorjaar en in de vroege zomer is het er volop genieten.
De kerkepaden bij Zieuwent, ooit smalle paadjes tussen de weilanden waar vanuit het buitengebied richting kerk werd gegaan, zijn jaren geleden onder meer vanwege de verkeersveiligheid voor wandelaars en fietsers opgeknapt en vernieuwd. Ondertussen zijn ze van landschappelijke en recreatieve waarde en een parel voor het dorp.

Reacties op deze wandeling

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend

Deel deze wandeling

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info