Zoddenpad

Ontdek het buitengebied van Tienhoven en Westbroek

 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Tienhoven

 • Startadres:

  streekmuseum Vredegoed
  Heuvellaan 7
  3612 BA Tienhoven

 • Coördinaten:

  52°9’27” N   5°5’29” E

Wandelen over laagveen, door bos en boerenland op de grens van polderland en de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van het afwisselende landschap, de rust en de historische sporen die de mens in het landschap heeft achtergelaten.
Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Mooie route

Sandra, 23-05-2020

Mooi klompenpad. Vandaag (zaterdagmiddag) gewandeld. Het was mooi weer, maar er stond flink wat wind. Desondanks wel redelijk veel moeten uitwijken voor fietsers en andere wandelaars. Dat kan op zich prima, paden zijn erg breed. Toch lijken veel wandelaars (jong en oud!) de 1,5m afstand niet erg te bewaken. Tijdens Corona-maatregelen kun je niet starten bij het streekmuseum in Tienhoven, maar kun je starten in Westbroek. Was even zoeken naar een parkeerplaats. De parkeerplaats blijkt niet op de Kerkdijk zelf te zijn, maar er iets vanaf, daar waar het Bert Bospad start (pad in de richting van het Bert Bospad iets inrijden). Dat hadden wij niet in de gaten en hebben de auto in Westbroek zelf geparkeerd en daarmee nog wat extra meters gemaakt. Route is goed gemarkeerd (tip: de Klompenpaden-app werkt ook heel goed, maar is eigenlijk niet nodig op deze route). Zitten stukken verharde weg tussen, dat is jammer, maar waarschijnlijk onvermijdelijk. Er is niet veel horeca onderweg, wel een heel aantal bankjes (meeste op het Bert Bospad). Mooie vergezichten, veel vogels gezien, waaronder een aantal ooievaars. Aanrader!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info