Zoutelande-Vlissingen/Souburg

Hoogste duintoppen, duinbos, strand, maritiem Vlissingen

Zoutelande-Vlissingen/Souburg
 • Bron:

  Walcherse Wandelingen

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Zoutelande- Vlissingen/Souburg

 • Startadres:

  bushalte Nieuwstraat, Zoutelande
  Nieuwstraat
  Zoutelande

 • Coördinaten:

  51°30’6” N   3°28’58” E

Deze route is een onderdeel van het Rondje Walcheren.
Na een stukje strand bij Zoutelande ga je bij paviljoen De Zeeuwse Rivièra het duin op. Je komt nu over de bijna hoogste duinen van Nederland (54 m.), met een fantastisch uitzicht. Zie de kustlijn met de paalhoofden en kijk aan de landzijde eens rondom over het hele 'eiland'... Je daalt af om landinwaarts door een voormalig waterwingebied te gaan, een mooi natuurgebied. Daarna kies je weer de zeekant, met eerst duinpad en later strand. Via het Nollehoofd ga je de Boulevards van Vlissingen op. Via de Groene Boulevard loop je naar NS Vlissingen. Of je doorkruist een stukje oude binnenstad en het in ontwikkeling zijnde Scheldeterrein. Langs het Kanaal kom je bij statiom Vlissingen-Souburg. Of je gaat langs de Groene Boulevard naar station NS Vlissingen.

Reacties op wandelingen

Rondje Walcheren

Els van den Kerkhof, 16-07-2019

Hartelijk dank voor uw reacties, Bé Pelster, ook die op de andere routes van het Rondje Walcheren. Fijn dat het zo goed bevallen is! Jammer dat u op het strand bij Breezand de afslag miste. Zodra een wijziging bij mij bekend is (!) pas ik de route aan op de Wandelzoekpagina. Dat was toen voor u helaas net te laat blijkbaar...

De Zeeuwse Rivièra

Bé Pelster, 15-07-2019

juni 2019: laatste etappe rond Walcheren. Hier komt alles bij elkaar: het vriendelijke Zoutelande met de hoogste duinen van Nederland met een fantastisch uitzicht. De kustlijn met de paalhoofden, het strand en de boulevard van Vlissingen. Na 'Michieltje' en een stukje oude binnenstad kom ik langs het Kanaal door Walcheren terug op mijn beginpunt: Souburg. Conclusie: Zeeland en in het bijzonder Walcheren: een prachtig gebied om een mooie (dag)wandeling te maken. De natuur, de cultuur, de prachtige stadjes en dorpen: het was een genot om 'het rondje Walcheren' te lopen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Walcherse wandelingen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Walcherse wandelingen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info