Zwarte Waterpad

Vestingstad, Zwarte Water, voormalige vuilstort, parken

Versiedatum: 01-08-2023

Park EekhoutUitzicht over de stadsgrachtMuseum De FundatieWeeshuispoortjeCelepleinStadhuis met Adam door RodinGrote Kerk met Hoofdwacht en aartsengel  MichaŽl door Herman LamersGrote of St. MichaŽlskerkGewelfschilderingen BroerenkerkTerugblik op Broerenklooster en -kerkTerugblik op WijndragerstorenThorbeckegrachtAldo van EykplanBurg. Roelentunnel, beschilderd door BooyabaseDeltioncollegeWijkboerderij De KlooienbergWesterveldse KolkUitzicht op NoorderkolkVoormalige vuilstort WesterveldHaventje De HengelsportWater aan de rand van de Aa-landenPad langs het waterPad langs de MiddelwegDe DobbeIngang algemene begraafplaats MeppelerstraatwegGrafmonument Rhijnvis FeithNieuwe Vecht met oliemolen De PassiebloemZaaddragershuisjes BinnengasthuisVilla MolenzichtWatertoren en MenistensluisSchoenkuipenbrug en OosterkerkOorlogsmonument door Titus LeeserVoormalig gemeentehuis ZwollerkerspelHet RefterStadsgrachtStadsgrachtTerborchstraat
16 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

station Zwolle

Details

Na Park Eekhout en een aantal highlights in de binnenstad loopt de wandeling langs het Zwarte Water naar de voormalige vuilstort Westerveld. Vandaar langs de rand van de Aa-landen naar wijkboerderij De Eemhoeve aan De Dobbe. Vervolgens via Park De Hogenkamp, het park van het Binnengasthuis en nog een stuk binnenstad terug naar het station.

Let op: De binnenstad is niet toegankelijk voor honden, het gedeelte tussen bushaltes Katwolderplein en Kerkbrugje wel (11,5 km). Raadpleeg de dienstregeling van de bussen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info