Wandelen Noord-Holland


Wandelen in Noord-Holland

Duinen, strand, polders en weilanden van Haarlem tot Den Helder en van Egmond tot Edam. Volop groen en gelegenheid om lekker te wandelen, uit te waaien langs het strand of ver te kijken vanaf dijken. Daarnaast biedt de provincie in het noorden het unieke eiland Texel en in het zuiden het bos- en heiderijke Gooi. En dan heb je ook nog de fraaie hofjes in Haarlem en Amsterdam.

Bekende wandelgebieden in Noord-Holland zijn: Texel, Zwanenwater, Noord-Hollands Duinreservaat, Schoorlse Duinen, Kennemerduinen, Amsterdamse Waterleiding Duinen, Naardermeer en het Gooi.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Weg van de Buis

Onder de naam 'Weg van de Buis' heeft Alex Buis een aantal serie wandelingen gemaakt door Amsterdam, Amstelveen en Zuid-Limburg. Op Wandelzoekpagina staan routebeschrijvingen, wandelkaarten en GPS-tracks van deze wandelingen.


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Noord-Holland. Kuier over de hofjes in Amsterdam en Haarlem. Loop over de stadswal van Hoorn. Bezoek de Kaasmarkt in Alkmaar.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info