Groene Wissel Breda

Stad, rivieren en bos

bron: Groene Wissels
Afstand: 17 km
Startplaats: Breda
Startadres:

station Breda
Stationsplein 16
4811 BB Breda

Coördinaten: 51°35'41" N   4°46'47" E
Zowel op de heen- als de terugweg maakt u een prachtige wandeling door deze schitterende stad. U wandelt door een park, langs Kasteel Breda en over kilometers lange (ook gras)paden langs riviertje de Aa de stad uit naar Baronie het Mastbos. Daar maakt u een heerlijke wandeling over stille bospaden, langs een ven en tussen twee indrukwekkende bosmeren. Met de terugweg wandelt u door het Markdal langs riviertje de Boven Mark de stad weer in. Door de prachtige wijk Ginneken (met marktplein en terrasjes) en het Wilhelminapark wandelt u naar het station. De verhouding stad en natuur is ongeveer 40/60 procent. Na veel regen of met hoge waterstanden kunnen sommige paden langs de riviertjes onbegaanbaar zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties

Geef reactie

Volg reacties
Lekker gewandeld
E, 11-06-2014

Lekker gewandeld in de mooie stad Breda en omgeving met z n mooie uitgestrekte bossen.
Mooie combi stad en natuur
Rob Wolfs, 04-01-2014

Mooie wandeling vooral door de combinatie van stadswandeling en natuurwandeling. Breda en Ginneken zijn verrassend door veel fraaie architectuur. Maar ook de route langs Aa en Mark en door het Mastbos mag er zijn Genoten dus!
Mooie wandeling
Esmé Reuling, 22-04-2012

Deze wandeling gelopen op een wisselvallige dag. Mooie tocht door opvallend veel groen (ook in de stad!) veel parken, groene stukken en bos. Horeca De Kogelvanger is uitstekend om iets te eten of te drinken onderweg: een lekkere plek om even bij te komen. De beschrijving is perfect: de paden zijn gemakkelijk te vinden.

Toon meer

Foto's

Plaats wandelfoto
Meer wandelfoto's

Wandelen met je smartphone

beschikbaar voor smartphone
Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Persoonlijk archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.
Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling
Vertel een vriend

Meld een foute link

Meld een foute link bij deze wandeling
Meld een foute link