Groene Wissel Rhoon

Kasteelgaarde en Grienden

bron: Groene Wissels
Afstand: 17 km
Startplaats: Rhoon
Startadres:

metrostation Rhoon
A. van Hobokenstraat
Rhoon

Co÷rdinaten: 51°51'33" N   4°25'12" E
Na de Kasteelgaarde Rhoon (kasteel met moestuin en kasteelbos) maakt u een afwisselende wandeling door de grienden langs de Oude Maas. In het voorjaar / vroege zomer zult u zich daar vergapen aan de uitbundige flora in dit getijdengebied: de meeste romantische wilgenpaadjes zijn dan omzoomd met fluitenkruid en smeerwortel en in de oevers ziet u vaak de zeldzame getijdenplant spindotter en soms het zomerklokje. Na de jungle van natuurreservaat Klein Profijt (neem 's zomers wat tegen de insecten mee!) en de oevers van de oude Maas wandelt u over rustige asfaltwegjes, een grasdijk en langs het Rhoonse winkelcentrum weer naar het metrostation van Rhoon.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties

Geef reactie

Volg reacties
Mooi!
Klazien Wernsen, 02-04-2014

Ik heb deze wandeling nu 3x gelopen, steeds met andere mede wandelaars en ik vind hem dus heel mooi. Vooral het griendengebied is bijzonder, maar ook het verdere deel is zeer de moeite waard. Klazien
Reactie op Pekah
CK070, 28-07-2013

Dank je wel voor je reactie Pekah. Onze verwarring ontstond op dat punt vermoedelijk ook omdat daar duidelijk een bordje 'verboden toegang' zichtbaar was. Vrgr. Carlo
Uitstekende wandeling
Pekah Kleingeld, 28-07-2013

vandaag (28.07.2013) de wandeling gelopen. hoewel het een warme dag was, is de route voor het merendeel onder bomen dus lekker schaduwrijk. wat betreft het beruchte overstapje uit de vorige reacties: dat heb ik gewoon gevonden en de grasdijk ligt er ook gewoon. wat de verwarring kan veroorzaken is dat je -als de weg rechtsaan de dijk op gaat) van de boer gewoon over zijn erf mag - en dus niet het eerste overstapje hoeft te nemen. Het overstapje zit ook wel een beetje verstopt - maar ga gewoon over het erf naar het hek toe. mijn complimenten voor de uitstekende beschrijving van de kronkelweggetjes in de grienden het klein proffijt.

Toon meer

Foto's

Plaats wandelfoto
Meer wandelfoto's

Wandelen met je smartphone

beschikbaar voor smartphone
Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Persoonlijk archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.
Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling
Vertel een vriend

Meld een foute link

Meld een foute link bij deze wandeling
Meld een foute link