ANWB Nationale Parken Nederland

ANWB Nationale Parken Nederland
inclusief los boekje met wandel-, fiets- en kanoroutes

uitgeverijANWB Uitgeverij
ISBN9018018759

Veel Nederlanders hebben het idee dat alleen buitenkandse nationale parken fraaie landschappen en een rijkdom aan planten en dieren bieden. Minder bekend maar minstens zo mooi en uniek zijn de nationale parken in Nederland. De ANWB en het Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP) hebben daarom een boek gemaakt met daarin de twintig nationale parken inclusief een los routeboekje met wandel-, fiets- en kanoroutes om zelf de ongerepte natuur in Nederland te herontdekken.

ANWB Nationale Parken Nederland leidt de lezer door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Van de duinen op Schiermonnikoog en Texel naar de stuifzanden in de Loonse en Drunense Duinen en van de stuwwallen op de Sallandse Heuvelrug naar het waterland van De Biesbosch en Oosterschelde. De bijbehorende wandel-, foets- en kanogids biedt de mogelijkheid zelf in de nationale parken op verkenning te gaan. Met de fluisterboot door De Weerribben of te voet langs de knuppelpaden van De Groote Peel, er is een wereld te ontdekken.

Sinds 1975 heeft de Nederlandse regering gewerkt aan de totstandkoming van een stelsel van nationale parken. In 2004 heeft dit stelsel van inmiddels twintig parken zijn voorlopige afronding gevonden. Deze parken zijn uniek in de wereld.

ANWB Nationale Parken Nederland kost € 14,95 en is verkrijgbaar bij alle ANWB-winkels, bij boekhandels en warenhuizen.

bron: persbericht ANWB

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info