Brabants Vennenpad

Brabants Vennenpad
Wandelen door de Kempen en de Meijerij

uitgeverijNivon
ISBN9070601885

De nieuwe gids van het Brabants Vennenpad is verschenen. Dit Streekpad maakt deel uit van het landelijk netwerk van gemarkeerde Lange-Afstands-Wandelpaden van LAW’s en is bewegwijzerd met de bekende geelrode strepen. Het bestaande Vennekespad is geheel in een nieuw jasje gestoken en heeft een nieuwe naam gekregen: Brabants Vennenpad, wandelen door de Kempen en de Meierij. De route is op diverse trajecten grondig gewijzigd, zodat het pad beter bereikbaar is geworden voor wandelaars die per openbaar vervoer reizen, of voor hen die onderweg willen overnachten. Ook de achtergrondinformatie is aangepast aan de actualiteit. Het resultaat is niet alleen een prachtig Streekpad van 233 kilometer lengte, maar ook een zeer complete routegids, die door het Nivon wordt uitgegeven.

Het Brabants Vennenpad begint in Heeze, maakt een grote ronde via Geldrop, Eindhoven, Boxtel, Oisterwijk, Bladel en Valkenswaard en keert uiteindelijk weer terug in Heeze. Sinds de 19e eeuw is er veel veranderd in het Brabantse land door ruilverkavelingen en industrialisatie. Met deze route laat het Nivon u kennismaken met zowel het oude als het nieuwe Brabant. Door de bril van Van Gogh kijkt u naar de schoonheid van het Brabantse land: de grote stille heide, bedrijvige watermolens en ruisende populieren. Maar ook de harde realiteit van de zwoegende boeren en wevers verscheen op zijn doek. Natuurlijk wandelt u niet alleen langs de Brabantse Vennen.

De nieuwe route doet onder andere de Strabrechtse Heide aan, het Dommeldal, de Kampina, Landgoed De Utrecht en De Malpie. Natuurgebieden die aan elkaar worden geregen door zandwegen, dwars door het oude cultuurlandschap. Belangrijke knooppunten zijn daarbij de Brabantse dorpen met hun logies en openbaar vervoer, zodat u op diverse plekken de tocht kunt starten, eindigen of onderbreken voor een aangename pauze.

Naast een bondige routebeschrijving en 47 gedetailleerde topografische kaarten bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer, kampeerterreinen, accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. Voor een korte kennismaking met het Brabants Vennenpad zijn er suggesties voor enkele dagetappes of tweedaagse tochten. Wellicht krijgt u de smaak na zo’n dagtocht goed te pakken en wilt u meerdere etappes lopen. Het kan allemaal. Zelfs in twee richtingen.

De gids is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren, of te bestellen bij het Nivon en het Wandelplatform-LAW.

160 pagina’s, € 16,40.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info