Capitool Compact Madrid

Capitool Compact Madrid
auteurChristopher & Melanie Rice
uitgeverijUitgeverij Van Reemst
ISBN9041024670

Capitool Compact: Madrid, een nieuwe aanwinst in deze reeks gidsen die reizigers helpen de weg te vinden naar bekende en onbekende attracties, bezienswaardigheden en belevingen.

De Capitool Compact reisgidsen beperken zich niet tot de bekende toeristenlocaties, maar leiden de reiziger ook naar verrassende monumenten, actuele hotspots en onontdekte pleintjes.

De Spaanse hoofdstad Madrid, centraal gelegen op de heuvels van de Castiliaanse Hoogvlakte, is met zijn ruim drie miljoen inwoners de grootste stad van het land. Een bruisende metropool die de bezoeker veel heeft te bieden. Van de weelderige stadsparken tot de sobere Plaza Mayor, waar straatschilders hun kunsten vertonen en Van het Museo del Prado, het nationaal museum, met onder meer topstukken van de Spaanse schilder El Greco tot het klooster San Antonio de la Florida met de schilderijen van Francisco de Goya. Het fraaie plein Puerta del Sol is het geografische hart van de stad, waar alle belangrijke wegen van het land officieel beginnen. De gezellige historische kern ligt ten oosten en zuidoosten van dit plein. De wijk Chueca is dé uitgaanswijk van de stad waar dag en nacht iets te beleven valt.

Een Capitool Compact reisgids geeft een overzicht van de hoogtepunten van de bestemming, gevolgd door thematische top-10-lijstjes (van musea tot cafés en van parken tot festivals, markten en natuurschoon). Beschrijvingen van regio's of wijken en een hoofdstuk met handige tips en nuttige adressen completeren de informatie.

Gedetailleerde kaarten en plattegronden, honderden foto's en lijsten met toeristische hoogtepunten vormen de ruggengraat waaromheen de informatie is gerangschikt. De beschrijvingen zijn kort, helder en informatief; het karakter van de gids – zoals we gewend zijn van Capitool – visueel uitbundig.

Aantal pagina's: 160
Prijs € 9,90

bron: informatie van de uitgever

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info