Dagwandelingen in de provincie Utrecht

uitgeverijBuijten en Schipperheijn
ISBN9080064270

Utrecht is de kleinste provincie, maar ook de meest gevarieerde. Het is prachtig wandelen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, maar Utrecht heeft meer te bieden. Veel rust en ruimte vindt de wandelaar langs de verstilde waterlopen en riviertjes in het westen van de provincie. u kunt er kilometers dwars door het land lopen zonder ook maar iemand tegen te komen.

De Eemvallei tussen Amersfoort en Spakenburg biedt de abrupte overgang van de hogere zandgronden naar het eeuwenoude polderland. In de oostelijke Gelderse Vallei wisselen boerderijen en landgoederen elkaar af. In het zuiden mochten de klassieke riviergezichten over Wijk bij Duurstede en Rhenen niet ontbreken.
De routes in Provincie-Voetwijzer 3 liggen goed verspreid over de provincie. De lengte varieert van 14 tot 23 kilometer. Er is steeds gekozen voor rustige wegen, liefst onverhard. Begin- en eindpunt zijn goed met het openbaar vervoer te bereiken.
Alle wandelingen zijn voorzien van een nauwkeurige routebeschrijving en staan ingetekend op de topografische kaart, de beste die er is. Apart aangegeven zijn NS-stations, bushaltes, horecagelegenheden en bezienswaardigheden. Aan de hand van de kaart kunt u zelf bepalen of u de wandleing korter of langer wilt maken.

Provincie-Voetwijzer 3 is een utigave vanhet tijdschrift Op Lemen Voeten in samenwerking met de provincie Utrecht.


Bron: achterflap van het boek.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info