De loop van de Drentsche Aa

De loop van de Drentsche Aa
uitgeverijStichting Het Drentse Landschap
ISBN0426709157348

De langeafstandswandeling De Loop van de Drentsche Aa laat je kennismaken met alle facetten van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap. Ruim 150 kilometer loop je langs misschien wel de mooiste beek van Nederland.

Het routeboekje telt zo'n 120 pagina's en is uitgevoerd als handig boekje met 'omvouwspiraal'. De etappes zijn ingetekend op topografische kaarten schaal 1 : 25.000. De routes zijn in beide richtingen beschreven.

De Loop van de Drentsche Aa begint in Assen en brengt je eerst een flink eind naar het zuiden waar vlakbij Elp het meeste zuidelijke brongebied van de Drentsche Aa ligt waar het Amerdiep ontspringt. Verderop naar het oosten brengt de route je naar het begin van het Andersche Diep.

Met bezoekjes aan de dorpen aan weerszijden van de beek brengt De Loop van de Drentsche Aa je langs Oudemolensche Diep, Schipborgsche Diep en Westerdiep naar de provincie Groningen waar de Drentsche Aa eindelijk ook daadwerkelijk Drentsche Aa gaat heten.

Via de landgoederen van Paterswolde en langs de oevers van het Paterswoldsemeer voert De Loop van de Drentsche Aa naar de stad Groningen. Vanaf de twaalfde eeuw vestigden ze daar langs de oevers van de Aa vissers, handelaren en handwerkslieden die de stad de eeuwen daarna welvaart brachten.

Etappes
Etappe 1 Assen - Herinneringscentrum (17 km)
Etappe 2 Herinneringscentrum - Amen (15 km)
Etappe 3 Amen - Grolloo (13 km)
Etappe 4 Grolloo - Anderen (16 km)
Etappe 5 Anderen - Deurze (18 km)
Etappe 6 Deurze - Oudemolen (13 km)
Etappe 7 Oudemolen - Anloo (13 km)
Etappe 8 Anloo - Tynaarlo (16 km)
Etappe 9 Tynaarlo - Paterswolde (18 km)
Etappe 10 Paterswolde - Groningen (15 km)

Zie ook
De loop van de Reest
De loop van het Oude DiepDeel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info