De Loop van Hunze en Hondsrug

De Loop van Hunze en Hondsrug
uitgeverijHet Drentse Landschap

Deze langeafstandswandeling gaat van Groningen naar Emmen over de Hondsrug en terug door het Hunzedal. De gids telt vijftien etappes met een totale lengte van bijna 250 kilometer.

De Loop van Hunze en Hondsrug laat je kennismaken met de schoonheid van het Hondsruggebied in de provincies Drenthe en Groningen. Ontdek tussen Groningen en Emmen een eeuwenoud landschap met een geschiedenis van meer dan 5000 jaar oud, de tijd dat de hunebedden gebouwd werden. Je wandelt door de bossen en de heidevelden en door de oude esdorpen van de Hondsrug.

De weg terug naar Groningen brengt je door het Hunzedal. Het riviertje de Hunze stroomt door een gebied waar sinds de middeleeuwen turf gestoken werd. De natuurontwikkeling langs de Hunze is de afgelopen jaren een topprioriteit van Het Drentse Landschap geweest. Het is een fantastische belevenis om het gebied al wandelend te verkennen.

Alle 15 etappes van Loop van Hunze en Hondsrug zijn ingetekend op twee kaartjes die uitgeklapt 19 x 20 cm meten. De routebeschrijvingen staan direct bij de tekst.

De wandelroute is voor 13,50 euro te koop in de webwinkel van Het Drentse Landschap en bij de plaatselijke boekhandels.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info