De Roer van bron tot monding

De Roer van bron tot monding
28 rondwandelingen tussen Hoge Venen, Eifel en Roermond

auteurOlaf op den Kamp
uitgeverijUitgeverij tiC
ISBN9789491561139

De Roer van bron tot monding beschrijft in 28 rondwandelingen het riviertje de Roer, een echte drielandenroute! Vanaf de oorsprong in de Hoge Venen kunt u het riviertje volgen op haar tocht door de Eifel langs venen, uitgestrekte loof- en naaldbossen, vakwerkdorpjes, stuwmeren en rotsen. Bij Kreuzau bereikt de Roer het laagland en stroomt door de verrassend groene stedelijke omgeving van Dren in de richting van Jlich. Ook hier zijn heel wat pareltjes te ontdekken. Onbekend is het lieflijke Roerdal tussen Kempen en Roermond, waar akkers, weilanden en populierenaanplanten het landschapsbeeld bepalen.

In totaal bevat het boek ruim 400 km wandelplezier. De wandelingen in dit boek zijn stuk voor stuk nieuw en verrassend. Tijdens het lopen maakt u kennis met de flora en fauna langs de route, maar kunt ook lezen over hoe de mensen het landschap hebben gevormd. De wandelingen hebben een gemiddelde lengte van 12-16 km, met enkele uitschieters boven de 20 km. Er zijn ook vele afkortingen.

Vanuit n startpunt zijn doorgaans twee wandelingen mogelijk, zodat het boek zich ook leent voor een weekendje weg. Ook is het met dit boek mogelijk om een 200 km lange lange afstandswandeling te maken en zo langs de hele Roer vanaf de Hoge Venen naar Roermond of andersom te lopen.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info