De Transardense route

De Transardense route
7 dagtochten (La Roche - Bouillon), 12 luswandelingen

auteurFrançoise Lempereur
uitgeverijRoularta Books
ISBN9789086791057

De Transardense route is een gids voor elke wandelaar die rust en stilte zoekt en het geheim en de kracht van het Ardense landschap wil ontdekken. De acteur beschrijft een afwisselende tocht in verschillende etappes en twaalf korte wandelingen van een halve dag door hoogstammige beukenbossen en donkere naaldwouden, langs glooiende akkers en weilanden, door besloten dorpen en gehuchten, langs bochtige riviertjes en door valleien.

Aan de hand van de historische schetsen, legenden en volksverhalen ontsluiert ze telkens een stukje van het Ardense mysterie. De gids bevat ook boeiende informatie over de Ardennezen, de traditionele architectuur en de Ardense keuken.

Deze gids biedt nog een tweede wandelroute aan: de Transfamense route, die gedeeltelijk langs het traject van de Transardense loopt en die Nassogne met La Roche over zes boeiende etappes door de streek Famenne verbindt.

Françoise Lempereur is journaliste bij de RTBF en lector aan de Universiteit van Luik, waar ze Volkskunst en Waalse tradities doceert.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info