Deltapad

Deltapad
Hoek van Holland - Bergen op Zoom

uitgeverijWandelplatform-LAW
ISBN9789071068638

Lange-afstand-wandelpad 5-1 Sluis/Bergen op zoom Hoek van Holland 237 km

Routegids met gedetailleerde topografische kaarten waar de route duidelijk op ingetekend is. Daarnaast alle noodzakelijke informatie als openbaar vervoer en overnachtingsadressen.
Traject : Sluis-Hoek van Holland, lengte : 237 km

De LAW 5, het Nederlandse kustpad, is tussen Sluis en Hoek van Holland %u2013 het traject van het Deltapad, een route van formaat. Lopen door oude en nieuwe duinen, over hoge duintoppen. Over mooie, groene dijken en over de dammen van het Deltaplan. Ook het Nederlandse deel van de GR 5 (Noordzee-Rivièra), vanuit Bergen op Zoom, mag er zijn. Langs de Grevelingen en door de slikken van Flakkee.

Wandelen over het Deltapad betekent wandelen door oude en nieuwe duinvalleien, langs slufters en slikken en natuurlijk niet te vergeten de indrukwekkende en te voet overweldigende werken van het Deltaplan. Het struinen door oude stadjes als Sluis, Goedereede en Brielle doet de rijke historie van de delta herleven: een historie van gewonnen en verdronken land. Wandelaars kunnen kiezen voor een start- of eindpunt in Bergen op Zoom of in Sluis. De kustroute Sluis-Hoek van Holland (179,5 km) biedt de wandelaar het deltagebied in vele facetten: Zeeuwse vestingen en fortificaties, hoge duinen op Walcheren, nieuwe natuur op Neeltje Jans, oude parkbossen op Schouwen en Goeree en een gloednieuwe zomervariant langs het stadje Veere. Het traject Hoek van Holland-Bergen op Zoom (126 km) is het eerste deel van de Noordzee-Rivièra, de bekende route naar Nice. Het Nederlandse deel voert door de Duinen van Voorne en dwars door de Slikken van Flakkee. Voorbij Tholen doemt de Brabantse Wal op, met markizaatstad Bergen op Zoom als fraai eindpunt.

Het Deltapad sluit bij Hoek van Holland aan op het Hollands Kustpad (LAW 5-2/5-3), hiervan verscheen ook recent een gloednieuwe gids.

Het bij elkaar 237 kilometer lange Deltapad stamt uit 1993 en beleeft nu z'n derde druk. In de routegids is het pad in stappen van ca. 5 km in twee richtingen beschreven en op de nieuwste topografische kaarten van 1:25.000 afgebeeld. Verder is de gids voorzien van actuele informatie over de streek, openbaar vervoer en overnachtingsadressen. Natuurlijk bevat de gids ook achtergrondinformatie over het landschap en bijzonderheden onderweg.

Belangrijke routewijzingen zijn er bij Bergen op Zoom: de route gaat nu dwars door de historische stad in plaats van er omheen. Bij het Veerse meer is een aantrekkelijke zomervariant (gebruik makend van voetveer bij Veere) toegevoegd. De plaatsen Haamstede en Renesse zijn in de route opgenomen en bij het Voorns Duin is de route aangepast. Verder zijn verdeeld over de route enkele kleine aanpassingen gedaan.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info