Drenthepad

Drenthepad
Wandelen door poëtisch Drenthe

uitgeverijNivon
ISBN9789070601966

In de vernieuwde lange afstandwandelgids met als ondertitel Wandelen door poëtisch Drenthe, is een aantal gedichten van Gerard Nijenhuis opgenomen.

Het streekpad Drenthe voert 324 kilometer door de provincie Drenthe. Rust, ruimte en harmonie staan synoniem voor Drenthe; aantrekkelijk voor wandelaars én dichters. Dichters hebben die rust, ruimte en harmonie geprobeerd te vangen in woorden, in hun eigen Drentse Toal. Deze gedichten zijn verspreid in de gids terug te vinden.

Pompeï van Drenthe
De nieuwe route is maar liefst 60 kilometer langer geworden. De grootste verandering is te vinden in het noordelijke deel van het Drenthepad. Tussen Leek en Eelde (Drents-Groningse Wolden) is een van de mooiste stukken van het oude Domelapad van het Nivon opgenomen. Ook het deel door de Strubben en het Kniphorstbosch in het oostelijk deel van het traject is nieuw. Hier komt u door het ‘Pompei van Drenthe’: het enige archeologische reservaat van Nederland, te vinden tussen Schipborg, Anloo en Annen met grafheuvels, hunebedden, middeleeuwse karrensporen en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Hier ligt tevens het stroomgebied van de Drentse Aa, een van de laatste gave beekdallandschappen van Nederland.

De vernieuwde route doet meer dorpen aan en daarmee meer horeca en meer voorzieningen. Daarnaast is er een extra station (Beilen) in de route opgenomen.De nieuwe gids voor het Drenthepad is in een modern en fris jasje gestoken. De kaartliefhebbers zal opvallen dat de cartografie flink vernieuwd is. De bekende topografische kaarten zijn beter op maat gesneden voor de wandelaar. Het beeld is robuuster.

De gids is ingedeeld in etappes. Er worden suggesties gedaan voor dagtochten. Naast een bondige routebeschrijving, beeldende fotografie en gedetailleerde topografische kaarten bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer en bezienswaardigheden onderweg. De route is in twee richtingen beschreven en geel-rood gemarkeerd.

Streekpad 6 Drenthepad, 4e druk 2009
Prijs: € 18,70

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info