Een' kloeken dagmarsch

Een
Elf stevige tochten door 19e eeuws Nederland

auteurFlip van Doorn
uitgeverijUitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
ISBN9789078641414

Bestel dit boek

Jacobus Jacobus Craandijk (1834-1912) was de eerste wandelaar die vrijwel heel Nederland te voet doorkruiste en daar uitgebreid verslag van deed. De acht delen van zijn Wandelingen door Nederland met pen en potlood vormen een standaardwerk waar wandelauteurs tot op de dag van vandaag uit citeren. Craandijk preekte voor de doopsgezinde gemeenten van Borne, Rotterdam en Haarlem, landelijk werd hij bekend als de wandelende dominee. In zijn voetsporen kreeg het wandeltoerisme in Nederland gestalte.

In 2012 herontdekt reisjournalist en -auteur Flip van Doorn de verslagen van wandelpionier Jacobus Craandijk. Tot zijn verrassing blijkt de wandelende dominee bovendien zijn verre oudoom te zijn. Van Doorn komt tot de conclusie dat zeker driekwart van de bijna negentig beschreven wandelingen vandaag nog na te lopen is. Wat volgt is een speurtocht die resulteert in een wandelgids met elf kloeke dagmarsen in het spoor van de eerste wandelaar.

Als ontdekkingsreiziger in Nederland schrijft Flip van Doorn (Zeist, 1967) artikelen voor dagblad Trouw, het AD en voor tijdschriften als Plus Magazine. Daarnaast schreef hij diverse gidsen over Nederland.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info