Elfbekenpad

Elfbekenpad
meerdaagse rondwandeling op de grenzen van Veluwe en IJsselvallei

uitgeverijGelders Bureau voor Toerisme

Het Elfbekenpad is een meerdaagse bewegwijzerde rondwandeling van 62 km over de Noordoost Veluwe. Het pad is door het Gelders Bureau voor Toerisme in samenwerking met het Veluws Bureau voor Toerisme ontwikkeld in navolging van twee eerdere themapaden op de Veluwe: het Elfbergenpad, liggend op de Zuidwest Veulwe en het Elfwegenpad op de Noordwest Veluwe.

De sprengenbeken op de Noordoost Veluwe zijn het verbindende thema van dit wandelpad. Teven zijn thema's boeren op de Veluwe, handel en wandel en IJsselvallei aan de routes gekoppeld. Het Elfbekenpad neemt de wandelaar mee langs de randen van de hoge en droge Veluwe en zal hem of haar verbaasd doen staan over het water dat onderweg het pad kruist. De sprengenbeken waarlangs de route voert, zijn lang geleden met mensenhanden gegraven. Het heldere water werd eerst gebruikt voor papiermolens en later voor de was. Nu zijn het vooral pareltjes in het landschap.

Het Elfbekenpad is vanwege de lengte van 62 km geschikt voor een meerdaagse wandeltocht. De route is door Rutger Burgers en Rob Wolfs van Routewerk echter zo ontwikkeld, dat het ook mogelijk is deze in verschillende dagtochten te lopen. In de gids is een overzicht opgenomen met overnachtingsadressen in de plaatsen die het Elfbekenpad aandoet: Epe, Emst en Vaasen. De route is volledig bewegwijzerd. Inde wandelgids staan routebeschrijving, kaarten en achtergrondinformatie. De gids kost 7,90 euro en is verkrijgbaar bij diverse VVV's op de Veluwe.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info