Elfwegenpad

Elfwegenpad
meerdaagse rondwandelingen over de Noordwest-Veluwe (ook te lopen als dagtochten)

uitgeverijVeluws Bureau voor Toerisme

Bestel op Wandelzoekpagina

Over de Veluwe lopen wegen die al eeuwenoud zijn. Handelswegen, boerenpaden en schapendriften. Allemaal met een bijzondere betekenis n liggend in een prachtig landschap. Deze historische wegen zijn het verbindende thema van het nieuwste wandelpad dat op de Veluwe is gerealiseerd: Het Elfwegenpad. Het pad is door het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme in samenwerking met het Veluws Bureau voor Toerisme ontwikkeld in navolging van het eerste themapad op de Veluwe: het Elfbergenpad. liggen op de Zuidwest Veluwe.
De wandelroute is bijna 75 km lang en volledig bewegwijzerd. Het Elfwegenpad is daardoor ideaal geschikt als meerdaagse tocht, maar is ook te lopen in verschillende dagtochten. De routebeschrijving, kaarten en achtergrondinformatie zijn te vinden in een speciaal ontwikkelde wandelgids. Deze is voor 7,90 verkrijgbaar bij de VVV`s op de Veluwe.

Oude Zeeweg
Zoals gezegd zoekt het Elfwegenpad de oude wegen van de Noordwest Veluwe op. Alhoewel er meer in het gebied te vinden zijn, worden er elf in het bijzonder beschreven en bewandeld. De route volgt bijvoorbeeld het Eibertjespad, de Schapendrift, de Hessenweg, de Zuiderzeestraatweg en de Oude Zeeweg.
De wegen hebben niet alleen een bijzondere historische betekenis, maar verbinden ook prachtige stukken landschap met elkaar op de overgang tussen Veluwe Massief en Randmeerkust. Zo gaat de route vanaf Nunspeet door de bossen naar Vierhoutenm over de heidevelden ten noorden van Elspeet, het Leuvenumse bos, het Beekhuizerzand, maar ook over de landgoederen Essenburgh en Hulshorst. Verderop volgt men de Oude Zeeweg tot aan Elburg om vervolgens via `t Harde weer in Nunspeet aan te komen.

Meerdaags
Het Elfwegenpad heeft een langte van circa 75 km en is daarmee geschikt voor een meerdaagse wandeltocht. In de gids is een toeristisch ABC opgenomen met daarin overnachtingsadressen in de plaatsen rond het Elfwegenpad, zoals Nunspeet, Vierhouten, Harderwijk en Elburg. De route is echter zo ontwikkeld dat het ook mogelijk is om de route in verschillende dagtochten te lopen.

Wandelproject Veluwe
Het Elfwegenpad is ontwikkeld in het kader van het wandelproject Veluwe, fase 2 en uitgevoerd in het kader van een Europese programma. Het wandelpad is mogelijk gemaakt door medefinanciering van de gemeenten Harderwijk, Nunspeet en Elburg, Provincie Gelderland en de Europese Unie. Verder is het pad mogelijk gemaakt mede dankzij de toestemming van verschillende terreineigenaren, waaronder Natuurmonumenten, landgoed de Essenburgh, Vitens, Waterschap Veluwe, Het Geldersch Landschap en de RGV-Holding. Routes en teksten zijn samengesteld door Rutger Burgers en Rob Wolfs, o.a. bekend van de NS-wandelingen.

Verkrijgbaarheid
Het boekje is te te koop bij de VVV's op de Veluwe.

bron: persbericht Veluws Bureau voor Toerisme.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info