Friese Kustpad

Friese Kustpad
lange-afstand-wandelpad 5-4 van Stavoren naar Lauwersoog

uitgeverijWandelplatform LAW
ISBN9789071068737

Wandelen op het Friese Kustpad betekent een reis-te-voet door oude landschappen. Het ervaren van de historie maakt het lopen van dit pad tot een boeiende belevenis. Het pad komt door eens rijke handelsstadjes, die als de 'Elf Steden' naam hebben gemaakt. je wandelt over jaagpaden en kerkepaden . Ook doet de route oude terpen aan. De hooggelegen dorpen en boerderijen schrijven een geschiedenis van eeuwen.

Friesland heeft de naam vlak te zijn; het reliŰf zal u verbazen.Denk aan de vele groene dijken die voor deze LAW zijn opengesteld. het is een genot om van zo'n drie meter boven het maaiveld de lage polders met talrijke vogels te bekijken. Vaak loop je tussen de schapen of koeien, op andere dagen wandel je te midden van uitgestrekte akkers.

Wandelen op het Friese Kustpad is genieten van rust. Op veel plaatsen hoor je niets of alleen natuurlijke geluiden. Soms overheerst het gevoel 'op de rand van Nederland' te lopen. Kenmerkend zijn verder de eeuwige wind in het open land en de vele hekken op de dijken.

Het Friese Kustpad is 131 km lang en is net als alle andere LAW's gemarkeerd met wit-rode tekens. De route is in twee richtingen beschreven en op topografische kaarten van 1:25.000 afgebeeld. In deze kleurengids vind je verder informatie over de omgeving, openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden.

Het Friese Kustpad maakt onderdeel uit van het Noordzee Kustpad (North Sea Trail).

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info