Geschiedenis op straat

Geschiedenis op straat
wandelen door historisch Nederland

auteurHerman Beliën, Paul Knevel en Ineke van Tol
uitgeverijSalomé
ISBN9789053567425

Ontdek de geschiedenis van Nederland vanuit de luie stoel en op locatie. Onze geschiedenis ligt op straat. Pittoreske havenstadjes, indrukwekkende kerken en imposante monumenten vertellen alle hun eigen verhaal over ons verleden. Maar ook de Amsterdamse Bijlmer en de Westfriese omringdijk kunnen ons iets leren over de Hollandse tolerantie en ondernemingszin. Als je maar weet waar te kijken.

In deze historische reisgids wordt de lezer letterlijk meegenomen op een boeiende wandeltocht door de geschiedenis van Nederland. Aan de hand van twee grote thema's - 'Het ontstaan van Nederland' en 'Een land van burgers' - beschrijft het boek zeventien wandelingen en twee tochten langs historische plekken die hun stempel hebben gedrukt op Nederland en de Nederlanders. Niet alleen bekende plaatsen als Den Briel, Het Haagse Binnenhof en de Grebbeberg worden daarbij aangedaan. Ook het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen en de Koningsstraat in Haarlem herbergen interessante informatie over ons en ons verleden.

Geschiedenis op straat is een unieke gids door de Nederlandse geschiedenis. Zowel vanuit de luie stoel als op locatie reist de lezer terug in de tijd om op tastbare wijze het verleden te ontdekken.

- Met inleidende essays van Piet de Rooy en Ido de Haan
- Duidelijke kaarten met uitgezette wandelroutes
- Nuttige adressen en praktische informatie
- Rijk gellustreerd in kleur

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info