Groene Halte-wandelroutes

Groene Halte-wandelroutes
Veluwe

uitgeverijGelders Overijssels Bureau voor Toerisme
ISBN9077931066

Dit boekje bevat 12 bijzondere wandelroutes over de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland. De routes gaan van bushalte naar bushalte. De bushaltes aan het begin en het eind van de wandeling zijn een zogenaamde 'Groene Halte'. De buslijnen die stoppen bij een Groene Halte hebben op alle dagen een frequentie van minimaal één keer per uur. In enkele gevallen is er in de directe nabijheid van de Groene Halte tevens een kleinschalige parkeervoorziening. U kunt dan met de auto naar het begin- of eindpunt van de route en verder met de bus.

Wandelen en de Veluwe horen bij elkaar. Het is één van de mooiste gebieden van ons land om te voet te ontdekken. Eindeloze bossen voor een zwerftocht, verrassende ontmoetingen met de vele diersoorten die hier leven, adembenemende uitzichten op de heidevelden en de zandverstuivingen, de stilte en de rust, kortom een streek om op adem te komen. De Groene Halte -wandelroutes zijn kansen bij uitstek om de Veluwe te beleven.

Dit boekje is op een speciale manier gebonden. Hierdoor is het mogelijk het boekje open te vouwen zonder dat de rug loslaat.

Prijs: 12, 50 euro

bron:achterflaptekst van het boekje

Van bushalte naar bushalte
De wandelroutes worden aan het begin- en eindpunt gemarkeerd door bushaltes aan weerzijde van de weg. De haltes zijn herkenbaar aan een bord met het Groene Halte-logo. De meeste routes zijn tussen de 10 en 15 kilometer; liefhebbers van lange wandelingen kunnen routes combineren.

Wandelen met GPS
Nieuw, eigentijds, leuk en makkelijk: de Groene Halte-wandelroutes op de Veluwe zijn nu ook met behulp van GPS (Global Positioning System) te lopen. De routes kunnen gedownload worden van de website www.groenehaltes.nl.

Het boekje kost 12,50 euro en verkrijgbaar bij o.a. boekhandels en VVV-kantoren en op www.groenehaltes.nl.

bron: informatie van de redactie.

Alle Groene Halte-wandelroutes in dit boekje zijn eerder als afzonderlijke folders uitgegeven, maar nu geactualiseerd.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info