Groot wandelboek Ardense rivieren

Groot wandelboek Ardense rivieren
50 lusvormige wandelingen tussen 6 en 15 km

auteurJulien van Remoortere
uitgeverijLannoo
ISBN9020964577

De kroonjuwelen van de Ardennen zijn onbetwistbaar de talloze riviertjes en dus ook de kleine valleien, die meestal schuil gaan onder overvloedig groen. Elk stukje van een rivier(tje) heeft zijn eigen specifieke flora en fauna en hydrologische kenmerken.

Deze gids beschrijft 50 lusvormige wandelingen, variŰrend van 6 tot 15 km. Ze voeren langs niet minder dan 95 Ardense - veelal kleine, maar allerprachtigste - rivieren.

Elke wandelbeschrijving kreeg drie of vier kaderteksten mee, met praktische informatie over fauna, flora en hydrografie.

Verder krijg je ruim informatie over nuttige adressen, de aard van de wandelwegen, de bewegwijzering, de parkeermogelijkheden bij het vertrekpunt en de meest geschikte uitvalsbasis.

Auteur, Julien van Remoortere - bij uitgeverij Lannoo ondermeer bekend van het Groot Wandelboek Ardennen - verkent al 35 jaar de Ardennen van laag tot hoog. Om deze nieuwe gids te realiseren. doorkruiste hij vier maanden lang het gebied ten zuiden van Samber en Maass. Hij stopte al zijn kennis over, en zijn enthousiasme voor het natuurschoon dat hij er ontdekte in dit boek.

bron: achterflaptekst van het boek

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info