Grote Rivierenpad

Grote Rivierenpad
In het voetspoor van Jac. P. Thijsse

uitgeverijWandelplatform LAW
ISBN9789071068867

Het Grote Rivierenpad (282 km) volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. U wandelt langs bedrijvige havens, over kades en dijken, terwijl kolossale schepen statig voorbij 'schuiven'. Struinend door de uiterwaarden gaat het verder naar Duitsland.

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van het Oeverloperpad en het Lingepad.LAW 6 neemt de wandelaar mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is de variant 'Rottemeren' opgenomen. Met het Erasmuspad, een tweede variant dwars door het hart van de Maasstad, kan de wandelaar de noord- en de zuidroute met elkaar verbinden en zo een rondwandeling maken. De twee varianten zorgen voor 85 km extra wandelplezier.

Via Krimpen aan de Lek en zilverstad Schoonhoven gaat het bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Over de grens eindigt het pad via het statige Reichswald in Kleef.

Het Grote Rivierenpad is in twee richtingen wit-rood gemarkeerd en loopt nu nog meer over onverharde paden.

Het Grote Rivierenpad, heeft na zeven jaar in september 2018 een nieuwe gids gekregen. In deze vernieuwde gids zijn alle knelpunten opgelost en is de route afgestemd op de routenetwerken in Zuid-Holland en Rivierenland. Ook is het traject verfraaid, vooral bij de Waalsprong in Nijmegen.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info