Handboek Vogels van Nederland

Handboek Vogels van Nederland
auteurLuc Hoogenstein, Ger Meesters
ISBN9789050112703

Het Handboek Vogels van Nederland behandelt maar liefst 298 vogelsoorten die in Nederland te zien zijn. Van knobbelzwaan tot grauwe gors en van sperwer tot noordse stern: het Handboek beschrijft van elke soort hoe die te herkennen is en waar hij het beste te zien is. Om het de vogelaar nog gemakkelijker te maken is een kaart opgenomen met de beste locaties om vogels te zien.

Van elke vogel is er een foto en de meeste soorten zijn daarnaast ook nog eens prachtig geïllustreerd. Geen enkel ander boek dat alléén Nederlandse soorten behandelt, is zo compleet en overzichtelijk als het Handboek Vogels van Nederland .

Ook ‘nieuwe' Nederlandse soorten, zoals de graszanger, de onlangs teruggekeerde ruigpootuil en de als aparte soort erkende Pontische meeuw, komen in het Handboek Vogels van Nederland aan bod. De nieuwste populatietrends en aantallen zijn in het boek opgenomen, evenals de opgeschoven verspreidingsgrenzen van verschillende soorten door de klimaatverandering. Daarmee is deze uitgave op alle vlakken het meest actuele Nederlandse vogelboek: een absolute aanrader voor zowel de beginnende als gevorderde vogelliefhebber!

bron: achterflaptekst van het boek

Pag.: 320
Formaat: 19,5 x 28 cm.
Uitvoering: genaaid, gebonden, full colour
Prijs: € 29,95

Reactie: 'Een schitterend naslagwerk met uiterst actuele informatie over alle vogels van Nederland.'

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info