HeerlijkheidsPad

HeerlijkheidsPad
Lange-afstand-wandelpad van 80 km in de omgeving van Neede en Borculo

uitgeverijWM Partners

Het HeerlijkheidsPad is een fascinerende wandeling van ruim 60 kilometer, voor het merendeel op het grondgebied van de gemeenten Borculo en Neede gesitueerd in het noorden van de Achterhoek. De route is verdeeld in 8 etappes, die allen in twee richtingen zijn beschreven.

De wandeling voert o.a. door diverse bossen zoals het Noordijkerveld, Needse Achterveld en Assinkbos/Hoonesbos. En langs beken als Schipbeek, Bolksbeek en natuurlijkde Berkel. Verder slingert de route zich over het oude landgoed Beekvliet en over de Needse Berg. Onderweg worden pittoreske dorpjes als Geesteren en Rietmolen en het centrum van Borculo en Neede aangedaan.

Golvende akkers, karakteristieke houtwallen en fraaie boerenhoeven accentueren het schilderachtige coulisselandschap.

De route voert op verschillende plaatsen over particulieren erven en gronden van landbouwers. Hierdoor ontstaan mogelijkheden en ontsluitingen die zonder de medewerking van deze landeigenaren niet bereikt waren. Al met al een wandelroute die zeer veel te bieden heeft. In welk jaargetijde u hier ook komt, het is er altijd prachtig. Ook als u in dit gebied woont biedt het HeerlijkheidsPad u prima mogelijkheden om uw streek (nog) beter te leren kennen.

bron: achterflaptekst van het boekje

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info