Het Baarnse Bos

Het Baarnse Bos
Een vorstelijk wandelpark

auteurEric Blok e.a
uitgeverijStokerkade
ISBN789079156023

Tegenover Paleis Soestdijk ligt een bosgebied met een luisterrijk verleden, het Baarnse Bos. Eeuwenlang was dit een van de meest weelderige buitenplaatsen in de provincie. De vele sporen hiervan zijn nog steeds volop zichtbaar in het huidige wandelpark.

Dit boek verhaalt van de rijke geschiedenis van het Baarnse Bos. In 1758 kwam de buitenplaats in bezit van de Koninklijke familie, als ‘overbos’ van Paleis Soestdijk. Generaties Oranjes wandelden over de lanen, langs de vijvers en door de romantische berceau. Tot op de dag van vandaag lééft het Baarnse Bos, met zijn unieke en sfeervolle combinatie van natuur en cultuur.

Gelukkig heeft het Baarnse Bos niet alleen een verleden maar ook een toekomst. Zo vindt u in dit boek óók de plannen om dit geliefde cultuurlandschap in zijn oude luister te herstellen en het wandelpark zijn vorstelijke allure terug te geven.

Op het eerste gezicht lijkt het Baarnse Bos een weinig opvallend bosgebied. Maar wanneer de bezoeker het gebied binnengaat en ronddwaalt, ontdekt hij veel verrassende plekken met een eigen sfeer. Statige lanen, spiegelvijvers en allerlei geheimzinnige kronkelpaden en bosjes zijn de sporen van magistrale achttiende-eeuwse aanleg. Het Baarnse bos, waarin vele generaties van ons koningshuis hebben gewandeld, is een plaats van verbeelding en inspiratie. Het bos heeft een oppervlakte van ongeveer 80 hectare en ligt ten zuidwesten van het dorp Baarn en grenst aan het park van Paleis Soestdijk.

prijs € 17,50

Formaat 20 x 26,5 cm, omvang 176 pp.

bron: achterflaptekst van het boek

Het boek gaat uitgebreid in op de geschiedenis van Het Baarnse Bos, met vele plattegronden en foto's.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info