Het Olavspad: Van Oslo naar Trondheim

Het Olavspad: Van Oslo naar Trondheim
Wandelgids bij de pelgrimsroute naar Nidaros

auteurRia Warmerdam
ISBN9789082251005

Wie begint aan de 643 kilometer lange pelgrimsroute van Oslo naar Trondheim, treedt in de voetstappen van de middeleeuwse pelgrims die op weg waren naar het graf van de heilige Olav. Nidaros, de oude naam van Trondheim, behoorde met Santiago de Compostela, Rome en Jeruzalem tot de vier belangrijkste bedevaartsoorden van de middeleeuwen. Sinds 1997 is deze route opnieuw toegankelijk gemaakt voor de hedendaagse wandelaar. De populariteit van het Olavspad is groeiende, maar is in vergelijking met de route naar Santiago een oase van rust. Het pad doorkruist de hele 'druppel' van Noorwegen, een land vol zuivere lucht en eindeloze natuur. De wandelaar loopt door boerenland, langs het grootste meer van Noorwegen, door het bosrijke Gudbrandsdal dat steeds hoger en smaller wordt, trekt over de ruige hoogvlakte Dovrefjell en daalt af naar het Trondheimfjord en de kathedraal van Nidaros.

Tot nu toe was er geen Nederlandstalige informatie over deze route. Andere gidsen die het hele pad beschrijven zijn op dit moment verouderd en alleen verkrijgbaar in het Duits, Noors en Engels.

Deze eerste Nederlandse gids van het Olavspad is in fullcolor, rijk geÔllustreerd en bevat:
* 33 beschreven etappes
* Aanbevolen deeltrajecten
* Kaartjes van de hele route (1 : 50.000)
* Hoogteprofielen
* Achtergronden bij de bezienswaardigheden
* Vermelding van accommodaties, winkels en horeca
* Alle informatie om de tocht naar eigen voorkeur in te delen

Ria Warmerdam is een fervent wandelaar. Ze liep in de afgelopen 25 jaar langeafstandspaden in onder meer Engeland, Schotland, Wales, Ierland, de Alpen, Frankrijk en ScandinaviŽ. In 1998 liep ze de pelgrimstocht van Nederland naar Santiago de Compostela, een tocht van 2500 km. De combinatie van natuur, culturele rijkdom en vrijheid beviel zo goed dat ze in 2013 nog eens een pelgrimstocht maakte, de relatief onbekende pelgrimstocht naar Nidaros, van Olso naar Trondheim. Ria Warmerdam is van huis uit muziekbibliothecaris. In haar huidige baan recenseert ze bladmuziek, dvd's en boeken (onder andere wandelliteratuur en wandelgidsen) ten behoeve van bibliotheekcollecties.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info