Het Vroege Vogelspad

Het Vroege Vogelspad
Ontdek de nulmeterlijn

auteurAlphons van Winden & Keesjan van den Herik
uitgeverijElmar
ISBN903891704x

Dit boek neemt u mee langs al de bijzondere plaatsen waar onze voorouders vaak op ingenieuze wijze de watervraagstukken hebben opgelost en waar toekomstige generaties weer nieuwe oplossingen zullen moeten bedenken. De nul-meterhoogtelijn, de grens tussen land en wat water hd kunnen zijn, is daarvoor een aangewezen plaats.

De route maakt gebruik van het bestaande net van langeafstandswandelingen in Nederland en is dan ook (afwisselend) gemarkeerd met roodwitte en roodgele tekens. Op drie trajecten ontbreken markeringen of is sprake van andere markeringen. De route loopt van zuidwest naar noordoost door heel Nederland en door zeer verschillende landschappen: langs de Oosterschelde en de Biesbosch, door p[olders langs de molens van Kinderdijk, langs de Hollandse Waterlinie, door de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen, doior het merengebied van de Wieden en Weerribben, langs terpen in Friesland om te eindigen bij de Waddenzee (zie kaartje).

bron: vrij naar de inleiding van het boek

Nederland is het enige land ter wereld dat half onder en half boven de zeespiegel ligt. Onze natuurlijke kustlijn loopt midden door ons land. Het zeespiegelpad voert u langs deze nul-meter hoogtelijn. U trekt over gemarkeerde wandelpaden van de Zeeuwse kust naar de Wadden en passeert beroemde landschappen en waterrijke natuurgebieden die alles met de 'nullijn' te maken hebben. In dit boek is niet alleen aandacht voor de geschiedenis en ontstaanswijze van onze beroemde cultuurlandschappen en natuurgebieden. U leest ook over de onvermijdelijke veranderingen die ons landschap te wachten staan nu de zeespiegel stijgt en het klimaat wijzigt. De auteurs, in het dagelijks leven werkzaam in het water- en natuurbeheer, zorgen er in ieder geval voor dat na uw wandeltocht niets in het Nederlandse landschap meer vanzelfsprekend is.

  • Een kleine 600 kilometer lange-afstands-wandeling.


  • Van 'kust tot kust' dwars door Nederland.


  • Alle informatie in n routegids.


  • Gemarkeerde route.


  • Gedetailleerde wandelkaarten.


  • Unieke achtergrondinformatie over landschap, natuur en cultuurhistorie.


bron: achterflaptekst van het boek

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info