Hof te Dieren

Hof te Dieren
Een cultuurhistorische wandeling

auteurJohn de Jong
uitgeverijUitgeverij Matrijs
ISBN9789461480569

Hof te Dieren ligt in het overgangsgebied tussen de Veluwe en het IJsseldal, aan de zuidkant van het dorp Dieren. Het landgoed was in de zeventiende en achttiende eeuw ÚÚn van de voornaamste bezittingen van de koninklijke familie. Uit heel Europa kwamen vorsten en hoogwaardigheidsbekleders naar het zomerverblijf. Het Hof te Dieren vormde het decor van overvloedige diners, feesten en jachtpartijen.

De erfgoedroute neemt u mee naar het voormalige jachtgebied van het Huis van Oranje-Nassau, een plantage in de vorm van een sterrenbos. De Koningsweg, de Carolinaberg en de Prins Willemberg verwijzen naar het koninklijke verleden. Elementen als beukenhagen, grenspalen en een wildwal nabij de Carolinahoeve vertellen het verhaal van een negentiende-eeuws ontginningsproject. De route voert vervolgens via statige lanen naar de voormalige huisplaats. U loopt langs het negentiende-eeuwse landschapspark dat de kern van het landgoed vormt. Het park is in Engelse landschapsstijl aangelegd door landschapsarchitecten Zocher en Petzold. Vervolgens wordt u via oude dijken en de uiterwaarden in het IJsselgebied weer terug naar Dieren geleid.

Deze rijk ge´llustreerde cultuurhistorische wandeling over het landgoed Hof te Dieren laat u kennismaken met het prachtige gevarieerde landschap tussen stuwwalgebied en de IJssel en leert u wat over de rijke geschiedenis van het gebied.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info