Holland

Holland
van Texel tot Tiengemeten

auteurKees Slager en Theo Uittenbogaard
uitgeverijBoom
ISBN9053529837

Om de geschiedenis van het landschap in Holland te `lezen`, trokken journalist Kees Slager en regisseur Theo Uittenbogaard in 29 dagen van Texel tot Tiengemeten. Op hun tocht intdekten zij ene landschap dat eerst onder invloed van natuurgeweld en later door de mens is veranderd en vormgegeven. Zij zagen een landschap waar geen stukje niet aangeraakt, omgeschept of strakgetrokken is.
Onderweg kwamen zij natuurbeschermers, lokale geschiedkundigen, voorlichters en cafégangers tegen, die garant staan voor afwisseling en avontuur. Iedere avond werden de belevenissen van die dag in een dagboek opgetekend. Aangevuld met feiten en meningen vormt het de basis voor dit boek.

Holland van Texel tot Tiengemeten biedt een boeiend relaas van de geschiedenis van het landschap van Holland. Een Holland dat nooit zou kunnen hebben bestaan zonder menselijk ingrijpen enb dat er met zekerheid over driehonderd jaar weer totaal anders uitziet. Na het lezen van dit boek zal iedereen onderkennen hoe fascinerend Holland is.

bron: achterflaptekst van het boek

192 bladzijden
prijs: 17,50 euro

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info