In de voetsporen van Jacob van Lennep

uitgeverijKNAG

Bestel op Wandelzoekpagina

Historisch-geografische wandeling in het Gooi
8-11-15 kilometer. In 1840 publiceerde Jacob van Lennep (1802-1868) zijn historische roman `Ferdinand Huyck`. De roman speelt rond 1700. Van Lennep liet zijn held ronddwalen in een land dat er anders uitzag dan in zijn eigen tijd. Het landschap van Van Lennep kennen we goed door een Topographische en Militaire Kaart, waarvan de productie in 1840 in volle gang was. Nadien zijn de ontwikkelingen nog veel sneller gegaan. Op veel plaatsen kost het moeite om het landschap van Van Lennep terug te vinden. Op andere plaatsen is veel minder veranderd, en kunnen we ons zelfs in het landschap van Ferdinand Huyck wanen. Het boekje start met een uitgebreide beschrijving van het Gooise landschap en een inleiding in de roman van Van Lennep. Vervolgens wordt bij verschillende excursiepunten beschreven hoe Jacob van Lennep en de romanfiguur Ferdinand Huyck het landschap gezin moeten hebben. De historisch kaart uit 1855 maakt de vergelijking compleet.

Deze route loopt over een lengte van 15 kilometer van NS-station Hilversum Noord naar NS-station Baarn. De route is in te korten tot 8 of 11 kilometer en kan ook van Baarn naar Hilversum worden gelopen.

De gids omvat 32 pagina`s, waaronder een historische en een recente topografische kaart (schaal 1:25.000) en veel illustraties. Daarnaast bevat de gids een losse routebeschrijving.

Bestelinformatie:Prijs KNAG-leden EURO 7,-;niet-leden EURO 9,- (beide incl. verzendkosten).

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info