In de voetsporen van Jacobus Craandijk

uitgeverijKNAG

Bestel op Wandelzoekpagina

Historisch-geografische wandeling van Wageningen naar Doorwerth
9-15 kilometer. De route volgt de voetsporen van de doopsgezinde predikant Jacobus Craandijk (1834-1912), die aan het einde van de 19de eeuw een omvangrijke reeks voettochten heeft gemaakt. Hij werd vergezeld door de tekenaar P. Schipperus, die al even ge´nteresseerd was in geschiedenis en landschap. De route wordt toegelicht aan de hand van citaten van de wandelende dominee. Daarnaast staat beschreven wat u tegenwoordig kunt waarnemen. Aan de hand van de opgenomen historisch kaart uit 1850 kunt u zelf eenvoudig een vergelijking maken. De beschrijving van de excursiepunten gaat vooraf aan een uitgebreide fysisch-geografische inleiding over de Rijn en de Veluwe.

Deze route loopt van busstation Wageningen naar Doorwerth. De totale lengte van de wandeling is 15 kilometer. Desgewenst kan de wandeling worden ingekort tot 9 kilometer door in Renkum te starten.

De gids omvat 40 pagina`s, waaronder een historische en een recente topografische kaart (schaal 1:25.000) en veel illustraties. Daarnaast bevat de gids een losse routebeschrijving.

Bestelinformatie:Prijs KNAG-leden EURO 7,-;niet-leden EURO 9,- (beide incl. verzendkosten).

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info