In het voetspoor van Bert Haanstra

In het voetspoor van Bert Haanstra
Beleef zijn leven en werk in 9 wandelingen

auteurRonald van de Vate
uitgeverijNabij Producties
ISBN9789492055224

Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Bert Haanstra. Hij was de eerste Nederlandse filmmaker die een Oscar in de wacht wist te slepen, met zijn film Glas. Nadien kreeg Haanstra nog twee Oscarnominaties, een unicum in de Nederlandse cinema. Ronald van de Vate liefhebber van Haanstra's werk en wandelliefhebber heeft jarenlang gewerkt aan dit boek, waarin hij beide passies kon verenigen.

In 9 wandelingen leidt het boek langs maar liefst 74 zogenaamde 'Bert Haanstra-plekken'. Ze zijn verspreid over heel Nederland, waaronder Haanstra's geboorteplaats Holten, Goor (waar hij is opgegroeid), Leerdam (waar hij de film Glas opnam), Giethoorn (waar de film Fanfare is gemaakt) maar bijvoorbeeld ook Amsterdam, Veere en Laren, zijn laatste woonplaats. De wandelingen hebben een lengte van rond de tien kilometer, met een enkele uitschieter naar 17,5 kilometer.

In het boek is uiteraard niet alleen de routeinformatie te vinden, maar komt ook het leven van Bert Haanstra aan de orde. Bovendien is er gebruik gemaakt van veel, nog niet eerder vertoond beeldmateriaal, zijn er 'stills' uit de films in te vinden, storyboards en filmposters. Een boek dus dat iedere Haanstra-liefhebber zal aanspreken. Maar niet alleen dat: juist ook de mensen die Haanstra niet zo goed kennen, zullen na het lezen van dit boek een goed beeld hebben van de enorme impact die het werk van Haanstra op de Nederlandse filmindustrie gehad heeft.

Aantal pagina's: 200
Uitvoering: paperback met flappen
Verkoopprijs: 14,95 euro
Verkrijgbaar bij alle (internet)boekwinkels en via verkoop@nabijproducties.nl

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info