Jekerdal, wandelen door de achtertuin van Maastricht

Jekerdal, wandelen door de achtertuin van Maastricht
uitgeverijIVN Maastricht
ISBN9789085960300

Het Jekerdal is naar Limburgse begrippen een klein dal, maar het bevat wel alle typische elementen van het Limburgse heuvelland. Het is daarom mogelijk om in één wandeling kennis te maken met alles wat Zuid-Limburg zo bijzonder maakt. Door de zuidelijke ligging en de relatieve rust kent het gebied veel bijzondere natuurwaarden. Het is een stukje buitenland in Nederland te noemen. Daarnaast heeft het dal een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de stad Maastricht. U zult de stille getuigen daarvan tegenkomen op de wandeltocht.

Het wandelboekje beschrijft een route van 6, 7 of 13 km door het Jekerdal, dat een uitstekend beeld geeft van het heuvellandschap tussen Maastricht en Kanne (België) en tussen de Sint-Pietersberg en de Cannerberg. Dit unieke gebied ligt achter de Natuurtuinen Jekerdal van het NME-centrum, waar het IVN-Maastricht zijn thuisbasis heeft; vandaar de naam, onze “achtertuin”.

Het IVN-Maastricht levert hiermee een prachtig uitgevoerde wandelboekje, verfraaid met meer dan 200 foto's.

Prijs: 6,50 euro

Het is te bestellen op www.mooilimburgswebshop.nl, via IVN-Maastricht (tineke.de.jong@kpnplanet.nl), of in de Natuurtuinen van het CNME, Drabbelstraat 7, Maastricht.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info