Kruisen en kapellen

Kruisen en kapellen
12 Rondwandelingen langs klein religieus erfgoed

auteurMatheu Bemelmans
uitgeverijUitgeverij Tic
ISBN9789491561252

Limburg ligt bezaaid met wegkruisen en veldkapellen. De provincie telt zo'n drieduizend objecten die tot het 'klein religieus erfgoed' worden gerekend. Veel daarvan staat gewoon buiten in de vrije natuur en is dus bij uitstek geschikt om al wandelend te ontdekken.

Dat kan met deze nieuwe wandelgids met twaalf wandelingen variërend van zeven tot en met achttien kilometer lengte. De wandelroutes voeren dwars door héél Limburg, langs de mooiste en vaak verstilde plekjes, waar kruisen en kapellen het best tot hun recht komen. De wandelingen gaan over heuvels, langs kanalen en rivieren, door bossen, over heide en door typisch Limburgse dorpen, waar het goed toeven is.

Matheu Bemelmans is sinds 2013 voorzitter is van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg. Hij heeft de wandelingen samengesteld ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van deze stichting in 2014. Bemelmans studeerde journalistiek en theologie. Sinds 1998 is hij in dienst van het bisdom Roermond en vervult hij diverse functies op het gebied van communicatie. De uitgave van de wandelgids maakt ook deel uit van het grensregioproject 'Onthaasten, Stilte en Bezinningsplekken in Beeld'.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info