Land naast de rivier

Land naast de rivier
Wandelen in de uiterwaarden

auteurMieke Mintjes
uitgeverijKoninklijke BDU Uitgevers
ISBN9789087881153

Dit boek is te bestellen bij Konijklijke BDU Uitgeverij.

Dit wandelboek is een aanrader voor elke wandelaar die nader kennis wil maken met het land naast de rivier. Tien routes langs de Neder-Rijn door of in de nabijheid van uiterwaarden tussen Loo en Lienden. De tochten duren anderhalf tot twee uur.

Daar waar niets anders het zonlicht breekt dan knotwilg, vlier of meidoorn, waait de wind vrij over velden. De rivier kabbelt langs de oevers en bruist protesterend over kleine stranden, wanneer een schip haar stroming doorklieft. Een zilver lint, wuivend door bont gekleurde weiden. In deze zogeheten uiterwaarden zijn hier en daar nog restanten van de stenenfabricage te zien. Ru´nes, gewelven of metershoge stenen pijpen, een stukje rails dat opduikt uit de grond en lijkt te leiden naar de gaten waaruit klei gewonnen werd. Restanten die de mens lang geleden achterliet en die door de natuur gretig in beslag genomen zijn. Waar eens gegraven gaten het landschap ontsierden prijken nu waterplassen, rijk aan flora en fauna. Alles wat in de uiterwaarden groeit en leeft, ademt vrijheid. Dat is het land naast de rivier.

De routes zijn uitgezet, opgeschreven, gefotografeerd en van informatie voorzien door Mieke en Wim Mintjes. Mieke schrijft voor kranten en tijdschriften en heeft al diverse boeken en dichtbundels gepubliceerd. Wim verzorgd het fotowerk. Hij heeft zich diverse technieken eigen gemaakt en geeft regelmatig exposities van zijn creatieve werk en pinholefotografie.

De wandelingen
Wandeling 1: Loowaard en Kandia
Wandeling 2: kandia (binnendijks)
Wandeling 3: Klein Kandia (buitendijks)
Wandeling 4: Meinerswijk
Wandeling 5: De Boersberg
Wandeling 6: Jufferswaard - Noordberg
Wandeling 7: Oranje Nassau's Oord - Wageningse Berg
Wandeling 8: Wageningse Berg - Belmonte
Wandeling 9: Blauwe Kamer
Wandeling 10: Marspolder

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info