Langs groen van toen

Langs groen van toen
13 rondwandelingen lLangs oude en markante bomen in Limburg

auteurLianne Cuypers, Ivo de Loo en Leo van Veldhuizen
ISBN9789491561559

In 1977 publiceerden journalist Jan Hendriks en fotograaf Anton Werker het boek "Bomen in Limburg", waarin zij in verhalen en foto's de geschiedenis vastlegden van ruim zestig markante bomen die nu 'monumenten' genoemd zouden worden.

Lianne Cuijpers, Ivo de Loo en Leo van Veldhuizen namen zich voor om alle bomen 35 jaar na dato opnieuw te bezoeken aan de hand van de gegeven beschrijvingen. Ongeveer een derde van de bomen was op de n op andere manier in de loop der jaren geveld. De rest stond echter nog fier overeind.

Al wandelend kwamen ze tot het maken van deze wandelgids, Langs groen van toen, waarbij een groot aantal van de eerder beschreven bomen wordt bezocht. De wandelaar kan daaraan zijn eigen conclusies verbinden of het goed of slecht staat met de natuur in Limburg.

De auteurs kwamen met verrassende wandelingen. De meest markante en oudste bomen kunt u gaan bekijken in Venlo, Lottum, Baarlo, Tegelen, Haelen, Horn, Posterholt, Baexem, Vlodrop, Spaubeek, Vijlen, Bemelen, Heerlen, in deze 13 boomrijke en afwisselingsrijke wandelingen van 4,5 tot 14 km leiden u Lianne Cuijpers, Ivo De Loo en Leo van Veldhuizen u langs bomen met een geschiedenis, die ook weer de geschiedenis van de mensen en plaatsen vertellen.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info