Langs sporen van de Groote Oorlog

Langs sporen van de Groote Oorlog
uitgeverijGrote Routepaden

De wandelgids begeleidt de langeafstandswandelaar langs de sporen van de Eerste Wereldoorlog. Er zijn drie grote meerdaagse wandeltochten uitgestippeld, grotendeels langs bestaande en bewegwijzerde GR-paden: Hageland-Dijleland, Antwerpse Fortengordel en Westhoek.

De gids maakt de verbinding tussen de historische gebeurtenissen, de materiŽle resten en het landschap. De wandelingen volgen zo veel mogelijk de chronologische volgorde van de oorlogsgebeurtenissen.

De eerste tocht leidt je in Vlaams-Brabant door het Hageland en Dijleland van Tienen, via Halen, Diest, Aarschot en Rotselaar naar Leuven.

De tweede tocht vertrekt in Dendermonde en gaat o.a. langs de forten van Bornem, Liezele, Breendonk, Walem, %u2026 en verder langs Lier tot Broechem.

De derde tocht brengt je langs het IJzerfront van Nieuwpoort langs Ieper en Mesen tot in Poperinge.

Naast deze drie doorgaande tochten van elk ongeveer 110 km bevat de gids ook vier dagtochten in de Westhoek.

Je wandelt grotendeels langs bestaande en bewegwijzerde GR's. In de gids vind je op de linker bladzijde een gedetailleerde kaart waarop historisch belangrijke plaatsen, logies en horeca, bus- en treinhaltes zijn aangeduid. Daarnaast vind je een routebeschrijving en historische achtergrondinformatie.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info