Loofbomen in Nederland en Vlaanderen

Loofbomen in Nederland en Vlaanderen
auteurLeo Goudzwaard
uitgeverijKNNV Uitgeverij
ISBN9789050114325

Waar groeien paardenkastanjes van oudsher? Welke variŽteiten van de magnolia zijn er in omloop? En is mijn tuin geschikt voor een meidoorn, of kan ik toch beter een sering planten? Het antwoord op deze en talloze vergelijkbare vragen over loofbomen vindt u in het nieuwe handboek Loofbomen in Nederland en Vlaanderen. Een fraai uitgegeven, overzichtelijk standaardwerk voor zowel professionals als bomenliefhebbers.

Loofbomen in Nederland en Vlaanderen beschrijft 268 verschillende boomsoorten en hybriden en 400 verschillende variŽteiten. Het boek kenmerkt zich door de beschrijvingen van tal van boomgeslachten, zoals Acer (esdoorn), Fagus (beuk), Magnolia, Malus (appel) en Quercus (eik), maar ook minder bekende boomsoorten, zoals venkelhout (Sassafras albidum) en lederboom (Ptelea trifoliata). Herkenning, gebruik en ziektegevoeligheid komen aan bod, maar ook de geschiedenis van het boomgeslacht en de plaatsen waar prachtige exemplaren van de soort te zien zijn. In dit boek leest u waar u complete collecties van boomgeslachten kunt bekijken, evenals monumentale bomen.

Tevens verschijnen er jaarlijks nieuwe selecties en variŽteiten van loofbomen. Die zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen ziekten of tegen het stadsklimaat. Ze kunnen ook zijn geselecteerd vanwege hun goede groei, fraaie bloei, een smallere of juist een bredere kroon. Dit boek zet deze ontwikkelingen op een rijtje en is daarmee een doeltreffend handboek bij de keuze van gewenste en geschikte bomen.

Loofbomen in Nederland en Vlaanderen is fraai vormgegeven met talloze prachtige kleurenfoto's, van bomen in het landschap maar ook van details. Het is overzichtelijk ingedeeld en bevat handige tabellen met kenmerken die van belang zijn voor boomkeuze en %u2013aanplant. Het boek bevat een apart hoofdstuk over herfstkleuren: ook een kenmerk dat van belang is bij het kiezen van bomen in een ontwerp.

Het boek is geschreven voor zowel bomenliefhebbers als professionele gebruikers, bijvoorbeeld boomkwekers en -verzorgers, groenadviseurs en -beheerders, hoveniers, tuinarchitecten en studenten.

Auteur, bosecoloog en bomenkenner Leo Goudzwaard, werkzaam aan Wageningen Universiteit en docent bij Bomenkennis, heeft met hulp van andere deskundigen de meest recente informatie verzameld en in deze uitgave verwerkt. Zijn boek is een overtuigend pleidooi voor de aanplant van meer verschillende soorten en een uitnodiging om vooral zelf te gaan kijken naar bijzondere soorten.

bron: informatie van de uitgever

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info