Maarten van Rossumpad

Maarten van Rossumpad
Wandeling langs rivierdorpen en kastelen

uitgeverijNivon
ISBN9789491142116

De sporen die krijgsheer Maarten van Rossum achterliet zijn aaneengeregen tot een Lange Afstands Wandelroute (LAW) van 385 km lang. De rijkdom aan vele natuurgebieden op deze route geeft een zeer gevarieerd beeld van het Nederlandse landschap.
De route is stap voor stap beschreven in beide richtingen en op topografische kaarten 1:25.000 ingetekend. De start van de route is bij het station in Den Bosch en voert u grofweg langs de Maas en de Waal tot bij Varik, door de Betuwe langs Buren en langs de Rijn tot bij Oosterbeek, langs de Veluwezoom, over de oostelijke Veluwe, langs de IJssel en de Vecht tot voorbij Ommen, door de Sallandse veengebieden en door het Drentse esdorpenlandschap tot het station van Steenwijk. Uiteraard kunt u de route ook in omgekeerde richting lopen.

Er zijn in de gids ook enkele extra routes opgenomen die aansluiten op de hoofdroute. Zo kunt u van Rossum via Heerewaarden naar Varik lopen als de veerpont daar vaart (kaart A1 en A2) en van het Nivon-natuurvriendenhuis De Bosbeek naar station Ede-Wageningen (kaart 23a).

In de gids zijn tevens suggesties voor 23 dagwandelingen opgenomen.

Op de routekaarten is de locatie van een groot aantal overnachtingsadressen langs de route weergegeven.

Alle relevante langs de route gelegen openbaar vervoerhaltes zijn op de kaarten vermeld. Uiteraard dient iedere wandelaar deze gegevens vooraf of tijdens de wandeling op internet te controleren aangezien het openbaar vervoer aan verandering onderhevig is.

Tot slot geeft de gids u een schat aan informatie over het landschap, de flora en fauna, de cultuur en historie.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info