Mee in Mokum

Mee in Mokum
De Westelijke en Oostelijke Eilanden

auteurHerman Souer
uitgeverijUitgeverij Uniepers
ISBN9068253107

De wandelingen in dit gidsje voeren u door de omgeving van de Oostelijke en Westelijke Eilanden. Uw rondleider is Herman Souer. Hij neemt u mee langs cultuurhistorische wetenswaardigheden, laat onbekende plekjes zien en biedt op z`n tijd een kopje koffie, een hapje of een glas bier in een sfeervol café.

De wandeling over de Westelijke Eilanden:

Duur: ca. 2 uur

Vertrekpunt: Eenhoornsluis, 15 minuten lopen van het Centraal Station.

Wat u onderweg zoal tegenkomt: het atelier van Breitner, verbouwde pakhuizen, mooie gevelstenen, een walvindas, een poort die geen poort is, een 19de-eeuwse school, een koningin met een baard, 17de-eeuwse Amsterdammers, het geboortehuis van Willem Drees en nog veel meer.

De inwendige mens: cafe `t Blaauwhooft, Hendrik Jonkerplein 1, u komt erlangs. De Gouden Reael, Zandhoek 14 (is pas na 16.00 uur open). verder is er op de eilanden niets, maar in de Haarlemmerbuurt kunt u overal terecht voor uw natje en uw droogje.

De wandeling over de Oostelijke Eilanden:

Duur: ca. 2 uur

Vertrekpunt: Kattenburgerplein (per openbaar vervoer te bereiken met bus 22 of te voet tien minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Wat u onderweg zoal tegenkomt: een maagd met een kroon, een `zwaartillende` leeuw en één met vier resevepoten, een Russische keizer op een muur, een Amerikaanse vergissing en een Chinees paleis. Maar ook: de langste gesloten gevel van Europa, een mythologische familie en 500 meter pakhuizen op een rij.

De inwendige mens: u kunt hier overal terecht voor een drankje of een hapje. Aan te bevelen: Het VOC restaurant in de Schreierstoren. Een sfeervol geheel in een historische ongeving. Het restaurant van het Scheepvaartmuseum, evenals de boekhandel vrij toegankelijk. Restaurant NEMO, u komt erlangs.

Een paar tips vooraf: Neem uw museumkaart mee, u komt langs vijf musea: Scheepvaartmuseum, Werf `t Kromhout, NEMO, Verzetsmuseum, Energetica, museum voor elektrotechniek. U komt ook langs Artis.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info